Великие Украинцы

Тема

1 2 3 4 5 > -> »
Пов╕домлень: 104
УПА за ╕ проти...
17.12.2007 10:28
Пов╕домлень: 520
Перегляд╕в: 10836
Чому для нас укра╖нц╕в УПА виклика╓ неоднозачну реакц╕ю?
Для одних вони боролись за Укра╖ну для ╕нших були вбивцями, фашистами. Н╕хто з противник╕в не задумувався чому на Зах╕дн╕й Укра╖н╕ ╖м ставлять пам"ятники, ╖х шанують як ветеран╕в, надають п╕льги про них складають п╕сн╕, колядки ? Х╕ба людей,як╕ вбивали мирне населення,проводили каральн╕ операц╕╖ одним словом знищували св╕й народ шанували? Противники закинуть вони вбивали вчител╕в, колгоспник╕в ╕ т.д. У в╕дпов╕дь я скажу малов╕домий факт,що ╕снували загони псевдо УПА ,як╕ д╕яли п╕д УПА, як╕ вбивали, мордували, грабували для того щоб налаштувати м╕сцеве населення проти повстанц╕в .Ще один закид :попл╕чники фашист╕в .Для Бандери н╕мц╕ були союзниками до проголошення незалежност╕ у 41 роц╕. П╕сля проголошення були масов╕ арешти пров╕дних нац╕онал╕ст╕в.
Бандера сид╕в в концтабор╕. Випустили н╕мц╕ бо розум╕ли в╕йну програють,а Бандера може очолити боротьбу проти б╕льшовик╕в. ОУН-УПА воювала на три фронти з Фашистами, комун╕стами ╕ поляками. Не маючи п╕дтримки з жодно╖ сторони здобували артилер╕ю, амун╕ц╕ю, зброю, шили форму, друкували грош╕, мали сво╖ шпитал╕. Це була структура яка контолювала ц╕л╕ райони. Погодьтесь не типова для укра╖нц╕в самоорган╕зац╕я, дисципл╕на, порядок.А чого варту╓ Служба Безпеки УПА ,яка в╕дхилила 5 спроб вбити Бандеру.Це дало можлив╕сть боротись з б╕льшовиками до к╕нця 50 -х
Роман Шухевич (генерал Чупринка) не п╕шов за кордон,а боровся до к╕нця("хлопц╕ мен╕ в╕рять,я буду з ними до к╕нця) Народ з╕ Сх╕дно╖ Укра╖ни прочитайте малов╕дом╕ факти з ╕стор╕╖,не користуйтесь тавром б╕льшовик╕в. В УПА служили рос╕яни, ╓вре╖, грузини ╕ ╕н. Нац╕ональност╕ .Поважайте людей, як╕ знають ╕стор╕ю УПА в╕д батьк╕в,д╕д╕в,р╕дних...Слава Укра╖н╕! Героям Слава!
Пов╕домлень: 2
18.12.2007 0:49
Слава УПА.
Пов╕домлень: 177
18.12.2007 10:53
Не розум╕ю в чому питання...

Укра╖на не ╓дина, вкотре повторюю, для нас, Галичан, УПА завжди будуть героями, а "сав╓цк╕╓ салдати" - окупантами.

А для сх╕дняк╕в УПА - "фашиск╕╓ св╕нь╖" чи ще щось в тому дус╕.

Консенсусу ми не д╕йдем н╕коли.

Тому вих╕д один - Волю Галичин╕, де УПА зразу визна╓ться, як нац╕ональн╕ геро╖, а червону чуму засудять, як це вже зробили вс╕ цив╕л╕зован╕ кра╖ни.

Дореч╕, в Львов╕, Тарнопол╕ чи Стан╕слав╕ необх╕дно провести "Нюрнберг 2" ╕ дати катюз╕ по заслуз╕!

Я п╕дтримую незалежн╕сть Галичини
А най його шляк трафе!!!
Пов╕домлень: 185
18.12.2007 14:13
на войне все герои, кто не предал то, за что воевал! Я бы еще памятники немцам поставил, павшим в боях! Они тоже по своему герои! Но при этом не обязательно кричать "хаиль Гитлер"! Люди есть люди. Вот только УПа не в силах была бы сопротивляться вермахту, если бы не было за спиной миллионных советских войск! А фашисты бы порешили всех, не думаю чтобы они дали кому-то автономию или свободу. Уж они бы не стали терпеть сепаратизма! А западной Украине надо было еще в 1945 дать независимость! но ядерные ракеты не сортировали бы население на запад и восток!
Пов╕домлень: 12
18.12.2007 15:04
ПРО УПА НАРОД СКЛАДАВ П╤СН╤ А ПРО РАДЯНСЬКИХ ПАРТИЗАН ТАКИХ П╤СЕНЬ НЕМА╢ А СТОСОВНО ТОГО ЩО УПА ЦЕ ЩОСЬ ГАЛИЦЬКЕ ТО ВИ МАЛИ Б ЗНАТИ ЩО УПА ПРОТЯГОМ 1944-1948 РР Д╤ЯЛА НА СУМЩИН╤
Пов╕домлень: 1
18.12.2007 15:35
УПА в Укра╖н╕ не визнають лише по т╕й прост╕й причин╕, що вона програла в╕йну,а Укра╖на довгий час була п╕д б╕льшовиками,як╕ ╕ виграли цю в╕йну.

За ц╕ роки ╖м вдалося нав"язати свою ╕дею людям, як╕ не чули н╕чого про УПА кр╕м б╕льшовицько╖ пропаганди.

Ми не ма╓мо права ╖х звинувачувати в тому, що вони п╕ддались впливу...
Пов╕домлень: 223
18.12.2007 19:07

ДАВАЙТЕ еще раз посмотрим на этих героев (на фото - второй слева внизу - Р. Шухевич), одетых в форму немецких офицеров:

- капитан абвера В. Сидор (“Шелест”) - командир роты 201-го батальйона “шуцманшафт”, затем - командир УПА “Запад”;

- старший лейтенант абвера Д.Клячкивский (“Клим Савур”);

- капитан абвера И. Гриньох (“Герасимовс-кий”, “Данилив”) - член Главного штаба УПА, отвечал за связь УПА с абвером и гестапо, бывший капеллан бандеровского батальона “Нахтигаль”, капеллан 201-го батальона "шуцманшафт”, главный капеллан 14-й Ваффен СС дивизии “Галичина”;

- старший лейтенант абвера А. Луцкий (“Богун”) - командир взвода 201-го батальона “шуцманшафт”, с начала 1944 года замкомандира УПА;

- капитан абвера В. Павлюк (“Ирко”) - командир роты 201-го батальона “шуцманшафт” - куренной УПА, затем районный проводник ОУН;

- старший лейтенант абвера Ю. Лопатинский (“Калина”) - член Центрального провода ОУН и Главного штаба ОУН, активный участник преступлений нахтигалевцев во Львове (июнь 1941 г.);

- капитан Ваффен СС П.Мельник (“Хмара”) - командир роты дивизии СС “Галичина”, куренной УПА...

Все - кавалеры немецких орденов и медалей.
По правде всех богов я ненавижу!
Пов╕домлень: 185
19.12.2007 10:00
Ув. товарищ Коммунист! Просто Браво!!!!!!!! Отлично!!!! Вы на истфаке учились или сами накопили такой огромный багаж знаний??? могу сказать, что вы настоящий патриот Украины!
19.12.2007 10:07
П╕сля зв╕рств "Освободителей",як╕ прийшли п╕сля пакту Молотова-Р╕бентропа у вересн╕ 1939р.Коли знищували священник╕в,╕нтелегенц╕ю,вивозили в Сиб╕р селян,як╕ вм╕ли господарювати н╕мц╕в зустр╕чали як визволител╕в.Д╕д розказував,як освобод╕т╓л╕ звозили людей до району включали трактор ╕ п╕д цей шум катували людей -забивали цвяхи в голову.Н╕мц╕ в╕дкрили переповнен╕ трупами тюрми,запросили людей,одним словом вдало скористались для себе ц╕╓ю ситуац╕╓ю.Кр╕м того в окупован╕й н╕мцями Галичин╕ був зовс╕м ╕нший режим. Галичина в╕дносилась до Авст╕йського губернаторства(як територ╕я яка входила в склад Австро-Угорщини).Тут не було таких масових репрес╕й,як на велик╕й Укра╖н╕. Для галичан форма красной арм╕╖ була страшн╕ша за н╕мецьку. У багатьох галичан виникла ╕ллюз╕я,що н╕мц╕ п╕дтримають незалежн╕сть Укра╖ни,як це було у 1918р.ОУН як я вже писав використовувало н╕мц╕в також, поки у червн╕ 41р проголошення незалежност╕ жорсто знищили н╕мц╕.

Бандера опинився в концтабор╕.
Пов╕домлень: 4
19.12.2007 10:22
Ми забагато уваги прид╕ля╓м Г╕тлеру, давайте поговоримо про Стал╕на, в╕н, САМЕ В╤Н, а не Г╕тлер ворог укра╖нського народу № 1, шо мали робити Нормальн╕ люди п╕сля того як "строители комунизма" знищили 10 000 000 укра╖нц╕в голодом на сход╕ лише дек╕лькома роками ран╕ше, прийшли на зах╕д, нов╕ Петлюр╕вц╕ ╕ Махновц╕, тобто УПА, взяли в руки зброю. А т╕ ким заселили сх╕дну Укра╖ну, п╕сля того як вона м╕сцями повн╕стю опуст╕ла, зараз сидять ╕ "учать нас ╕стор╕╖", ВСЕ! БАСТА, ви сво╓ в╕дсп╕вали!!! Слава Богу ╕ Ющенку, тепер вже нав╕ть вам под╕бн╕ допирають, що таке ГОЛОДОМОР, а згадайте що про це говорили ще 10 рок╕в назад. Я впевнений що ше через 10 рок╕в ВС╤ (кр╕м невиправних дегенерат╕в) будуть вважати УПА ГЕРОЯМИ. Тод╕ й поговорим....
19.12.2007 10:35
Ellendale - голодомор це просто страшно... Геноцид-крим╕нальну в╕дпов╕дальн╕сть требе ввести.А яка лицем╕рна Рос╕я,..,Черномирд╕н "я не понимаю изза чего такой шум подняли,Ми В Росии этого не понимаем.."10 млн загинуло,а вони не пон╕мають ╢вре╖в голокост 6млн, Ви бачили як воно в ╤зра╖л╕ в день памят╕:Все зупиня╓ться авто,заводи гудуть,люди вс╕ стоять,якщо в машин╕ виходять ╕ стоять... ПАМЯТЬ про невинно уб╕╓нних...У нас так само повинно бути!
1 2 3 4 5 > -> »