Великие Украинцы

Тема

1 2 3 4 5 > -> »
Пов╕домлень: 13
╤сус Хрестос - Найвеличн╕ший Укра╖нець
(Прийшов час поглянути правд╕ у в╕чч╕...)
09.12.2007 2:45
Пов╕домлень: 73
Перегляд╕в: 3883
Найб╕льший Укра╖нець (доповнено)

Всю статтю, з малюнками та посиланнями на джерела, можна прочитати на Народному оглядач╕
22:23 3.12.2007

Спровокована телеканалом "╤нтер" всеукра╖нська дискус╕я розкрива╓ найголовн╕шу та╓мницю Укра╖ни

Резонансний проект "Велик╕ Укра╖нц╕" прагне розширити наш╕ уявлення про те, кого можна вважати укра╖нцем. Наприклад, до списку укра╖нц╕в — кандидат╕в на звання «велик╕» — включен╕ Лейба Бронштейн (Троцький), Голда Ме╖р (прем’╓р-м╕н╕стр ╤зра╖лю), Баал-Шем-Тов (засновник хасидизму), З╕но Давидофф (торговець тютюном), Михайло Булгаков та Аркад╕й Гайдар (рос╕йськ╕ письменники). Автори проекту просувають думку, що людина може вважатися укра╖нцем через те, що ╖╖ доля була пов’язана з укра╖нською землею. Тобто вплив укра╖нсько╖ земл╕ визна╓ться наст╕льки потужним, що залиша╓ на будь-кому особливий в╕дбиток, сприятливий для творчост╕.

З тезою про важлив╕сть чинника земл╕ не можна не погодитись. В╕домо, що кожний край ма╓ сво╓ особливе енергетичне поле — сво╓р╕дну ауру, що вплива╓ на все живе. Енергетика земл╕ форму╓ ментальн╕сть ╕ генотип укор╕неного в н╕й народу. Окр╕м того, людина звика╓ до комплексу м╕кроелемент╕в, що м╕стяться в вод╕, молоц╕, овочах, фруктах, ягодах. В результат╕ сп╕льного розвитку земля ╕ кор╕нний народ зливаються в ╓диний геосоц╕альний орган╕зм. В╕н ╕сну╓ ст╕льки часу, ск╕льки ╕сну╓ край, заселений укор╕неним народом.
Востанн╓ зм╕нено: користувачем Mahasun
Пов╕домлень: 37
09.12.2007 2:53
Я ЧИТАВ ПРО ТАКЕ У КНИЗ╤ Ю.КАНИГ╤НА "ШЛЯХ АР╤╥В".
Хай мовчать Америки й Рос╕╖, коли я з тобою говорю
(В.Симоненко)
Пов╕домлень: 49
09.12.2007 12:27
От же ж флудерасты! Достали уже, даже не так самим бредом, как его количеством.
Пов╕домлень: 37
09.12.2007 13:22
NICK, ТЕ ЩО ТИ НЕ ЗНА╢Ш ╤СТОР╤╥ НЕ ОЗНАЧА╢, ЩО ╥╥ НЕ ЗНАЮТЬ ╤НШ╤. ДОРЕЧ╤ НАЦ╤Я, МОВОЮ ЯКОЮ ТИ СП╤ЛКУ╢ШСЯ, НЕ МОЖЕ ПОХВАЛИТИСЯ НАВ╤ТЬ ПОЛОВИНОЮ ТИХ ЛЮДЕЙ ЯК╤ ПОРОДИЛА УКРА╥НСЬКА ЗЕМЛЯ, ОКР╤М ТОГО, ЩО ТАМ ВС╤ БУХАЮТЬ!

Хай мовчать Америки й Рос╕╖, коли я з тобою говорю
(В.Симоненко)
Востанн╓ зм╕нено: 09.12.2007 13:23 користувачем копач
09.12.2007 13:38
«...можна почути у нас таку фразу: «Як се? От ви казали, що NN дурень ╕ тупиця, а в╕н же так чудово говорить по-нашому!» «Говорить по-нашому» — се вже ценз! А послухати часом, що т╕льки в╕н говорить по-нашому, то, може б, краще, якби в╕н говорив по-китайськи».

(Леся Укра╖нка)

копач, это 100% о таких дятлах как ты!
Пов╕домлень: 1246
09.12.2007 13:43
Така тема вже ╓ на форум╕!!!!

Рекомендац╕╖ в╕дв╕дувачам форуму:

"перш н╕ж створити нову тему, подив╕ться, чи не обговорю╓ться вона вже на форум╕"
Востанн╓ зм╕нено: 09.12.2007 14:12 користувачем Мончи
09.12.2007 14:53
Ну так удалить этот флуд, да и все проблемы!
Пов╕домлень: 26
13.12.2007 21:48
Автори проекту вважають, що людина може бути укра╖нцем через те, що ╖╖ доля була якось пов'язана з укра╖нською землею. Тобто вплив укра╖нсько╖ земл╕ визна╓ться наст╕льки потужним, що залиша╓ на будь-кому особливий в╕дбиток, сприятливий для творчост╕.

Цей вплив земл╕ ╕сну╓ ст╕льки, ск╕льки на н╕й живуть люди, тобто щонайменше 30 тисяч рок╕в. В╕дпов╕дно, укра╖нцями були не лише козаки ("козацька нац╕я"), але й ╖хн╕ предки, вкор╕нен╕ в укра╖нську землю: руси, анти, сармати, ск╕фи-сколоти, к╕мер╕йц╕, ар╕╖-трип╕льц╕, ╓вропейськ╕ кроманьйонц╕.

Земля форму╓ "кров" (генотип), ╕ мову. Тож запропонований "╤нтером" пр╕оритет "земл╕" неминуче доповню╓ться чинником "кров╕" (генетичного походження) ╕ "мови" (ментальност╕, культури). Великим же укра╖нець ста╓ тод╕, коли зд╕йсню╓ видатн╕ д╕яння. Не будемо сперечатися, чи згадан╕ вище ╕сторичн╕ особистост╕ були укра╖нцями. Важлив╕ше, що запропонований "╤нтером" п╕дх╕д дозволя╓ в╕дкрити того, хто може бути визнаний Найб╕льшим Укра╖нцем.

"Земля", тобто територ╕альне походження ╤суса з Назарета

╤сус належав до народу гал╕леян, тому його називали не ╕накше, як ╤сус Гал╕леянин або ╤сус ╕з Назарета. Р╕дне м╕стечко ╤суса знаходилось у центр╕ Гал╕ле╖. Неподал╕к розташован╕ р╕чки Йордан ╕ Яргон, найвища в Гал╕ле╖ гора ╢рмак, м╕ста Магадан ("могутня вода"), Ск╕фополь, Рама ("хрест"), Каня ("яструб").

Слово Гал╕лея-Гальлея - це просто ╕нша вимова слова "Галл╕я", тобто "край галл╕в". Суперетнос галл╕в народився в Укра╖н╕ приблизно у 12 ст. до н. е., зв╕дки п╕д р╕зними плем╕нними назвами розселився на величезн╕й територ╕╖ в╕д Прип'ят╕ до Палестини та ╤спан╕╖. ╢вропейську г╕лку галл╕в ще називали кельтами. Одним з найв╕дом╕ших гальських племен були "бой╖-бойки" (тобто "во╖ни"), в╕д ╕мен╕ якого походить зах╕дноукра╖нська Бойк╕вщина. Важливим чинником могутност╕ галл╕в було мистецтво обробки зал╕за. Саме в них виготовленню зал╕зних вироб╕в вчилися римляни. В Укра╖н╕ ж виробляли стальну зброю ще з 13-12 ст. до н. е.

У 12 ст. до н. е. в╕дбулось завоювання Палестини "народами моря". Археологи довели, що це була масова м╕грац╕я войовничих племен з П╕вн╕чного Причорномор'я. Це були саме т╕ б╕бл╕йн╕ "филистимляни", з якими тривалий час воювали ╓вре╖. Гали-филистимляни займалися сад╕вництвом ╕ хл╕боробством, торг╕влею й морськими промислами, волод╕ли мистецтвом обробки метал╕в ╕ гончарства, под╕бно до ╓вропейських гал╕в були чудовими во╖нами. Ц╕каво, що шолом мовою филистимлян називався "кова", тобто "кований". Сукупн╕сть факт╕в св╕дчить про те, що ╕мена "галли", "кельти", "филистимляни", "народи моря" описують племена того ж самого суперетносу.

Филистимляни просувалися на п╕вн╕ч Палестини ╕ в к╕нц╕ 11 ст. до н. е. завоювали земл╕, як╕ назвали Галл╕я-Гальлея-Гал╕лея, тобто "край галл╕в". Так вони робили завжди - опановану землю називали ╕менем свого племен╕ (Бельг╕я, Бо╖вар╕я, Британ╕я, Скотланд) або загальним ╕менем всього суперетносу (Галл╕я, Галичина, Галат╕я, Гал╕с╕я). Гал╕леяни були нащадками п╕вденних гал╕в. ╤сторики описують гал╕леян як жвавий, веселий ╕ впертий г╕рський народ, який над усе ц╕ну╓ свободу. З огляду на чинник "земл╕" ╤сус був укра╖нцем.

"Кров", тобто генетичне походження ╤суса

Батько ╕ мат╕р ╤суса - Йосип ╕ Мар╕я - були гал╕леянами. Так само гал╕леянами були вс╕ ╖хн╕ родич╕. Д╕м святого Йосипа був у Назарет╕. Зг╕дно з церковним переданням, мат╕р ╤суса походила з м╕ста Сепфор╕с, яке до 25 року н. е. було столицею Гал╕ле╖. Воно розташовувалось на в╕дстан╕ 5 км в╕д Назарета, то ж ц╕лком природно, що Йосип одружився на д╕вчин╕ "з сус╕днього села".

Характерною особлив╕стю гал╕в-кельт╕в були високий зр╕ст, б╕ла шк╕ра, розвинен╕ м'язи. Вони були в╕дчутно вищими в пор╕внянн╕ з ╕удеями: зг╕дно з даними археолог╕╖, середн╕й зр╕ст тод╕шн╕х ╕уде╖в не перевищував 160 см. Всюди п╕дкреслю╓ться, що в гал╕в розк╕шне русяве волосся, яке чолов╕ки, як правило, носили розпущеним.

Зг╕дно з в╕домими словесними описами зовн╕шност╕ Д╕ви Мар╕╖, вона була шляхетною красунею високого зросту, мала овальне обличчя, блакитн╕ оч╕, волосся кольору пшениц╕, довг╕ й тонк╕ пальц╕ рук.

╤сус був дуже под╕бний до Сво╓╖ матер╕ - був високого зросту, мав тонкий прямий н╕с, довге волосся кольору стиглого л╕сового гор╕ха, бороду темно-пшеничного кольору, св╕тл╕ оч╕. Правдив╕сть цих опис╕в через 2 тисячол╕ття п╕дтверджена Туринською плащаницею, яка зберегла фотограф╕ю ╤суса в момент його воскрес╕ння. Зг╕дно з нею, ╤сус був людиною ╓вропейського типу з атлетичною статурою, зростом 180 см, св╕тлокаштановим волоссям ╕ шляхетним виразом обличчя. В жилах гал╕леян текла укра╖нська кров, тому з огляду на це ╤сус був укра╖нцем.

"Мова", тобто етнокультурна належн╕сть ╤суса

Гал╕леяни були завзятими хл╕боробами ╕ рибалками, масово розводили свиней. Мали велик╕ пас╕ки з медом, вирощували льон. Вс╕ апостоли ╤суса, за винятком ╤уди, були гал╕леянами. ╤м'я ╤сус (╤ес-ус) - це гелленський вар╕ант ╕мен╕ Яс, що означа╓ "ясний", "св╕тлий", "сонячний". Под╕бн╕ ╕мена - Ясус, Яс╕он, Ясон - були звичними для давньо╖ Геллади. ╥хн╕ми укра╖нськими в╕дпов╕дниками ╓ давн╕ ╕мена Ясь, Ясько, Яцько. Гелленське слово "хрестос" означа╓ "найкращий, добрий, шляхетний, благородний, боголюдина". Синон╕мом слова "хрестос" ╓ "син Божий": "Озвався Симон Петро ╕ заявля╓: ти хрестос - син Бога живого. Тод╕ в╕н наказав учням, щоб вони н╕кому не казали, що в╕н хрестос" (Матв╕й 16.16-20).

╤сус належав до т╕╓╖ хвил╕ гал╕в, як╕ ще зберегли материнську мову, що нею розмовляли мешканц╕ Зах╕дно╖ Укра╖ни. Саме ц╕╓ю мовою ╤сус промовив сво╖ передсмертн╕ слова: "А коло дев'ято╖ години ╤сус скрикнув сильним голосом, кажучи: Ел╕ Ел╕ лема савахтан╕" (Мт 27.46), тобто "Лельо, Лельо, лем з мя ся остан╕", буквально "Тату, Тату - лише з╕ мною останься". Цей фразеолог╕чний зворот в╕дпов╕да╓ гелленському "Отче, у Тво╖ руки в╕ддаю дух М╕й" (Лука 23.46), тобто "Тату, тепер все у Тво╖х руках!". В найкритичн╕ший ╕ найважчий момент свого життя ╤сус заговорив давньоукра╖нською мовою. З погляду мови ╤сус був укра╖нцем.

Укра╖нц╕ надзвичайно люблять ╕ поважають ╤суса. Тому ╓ вс╕ п╕дстави вважати його Найб╕льшим Укра╖нцем.

Докладне досл╕дження ц╕╓╖ теми
Востанн╓ зм╕нено: 13.12.2007 21:52 користувачем r2007
Пов╕домлень: 618
14.12.2007 0:29
хоть бы имя его правильно написали в названии темы. "хрЕстос"....
Пов╕домлень: 26
14.12.2007 8:59
Там все правильно написано.

╤м’я ╤сус (╤ес-ус) — це гелленський вар╕ант ╕мен╕ Яс, що означа╓ «ясний», «св╕тлий», «сонячний» («-ус» — це зак╕нчення, яке в гелленськ╕й мов╕ дода╓ться до багатьох сл╕в). Под╕бн╕ ╕мена — Ясус, Яс╕он, Ясон — були звичними для давньо╖ Геллади. ╥хн╕ми укра╖нськими в╕дпов╕дниками ╓ давн╕ ╕мена Ясь, Ясько, Яцько. В╕д кореня *яс-*ас-*аз походять слова аси — ясн╕ боги, АсгардАзов — м╕сто ас╕в, Ас╕я — кра╖на ас╕в.

Гелленське слово «хрестос» означа╓ «найкращий, добрий, щасливий, шляхетний, благородний». Його первинне значення — «боголюдина», тобто людина, в як╕й виразно проявля╓ться ╖╖ божественна сутн╕сть, ознакою чого ╓ описан╕ вище якост╕. Синон╕мом слова «хрестос» ╓ «син Божий»: «Озвався Симон Петро ╕ заявля╓: ти хрестос — син Бога живого. Тод╕ в╕н наказав учням, щоб вони н╕кому не казали, що в╕н хрестос» (Мт 16.16—20). Давн╓ слово «хрестос» не треба плутати з новотвором «хр╕стос», яке зустр╕ча╓ться лише в новозав╕тних текстах ╕ означа╓ «помазаник, мес╕я».

Докладн╕ше можна почитати у статт╕ Хрестос ╕ Хр╕стос

П╕д впливом фарисейсько╖ пропаганди слово "хрестос" (боголюдина) було майже повн╕стю вит╕снене словом "хр╕стос" (мес╕я, цар ╕удейський). Фарисейська концепц╕я не допуска╓ ╕снування боголюдини "сина Божого", тому мес╕я представля╓ться як "раб ╤╓гови" - земний цар, який ма╓ в╕дновити могутн╕сть ╕удейсько╖ держави, що пануватиме над ус╕м св╕том (фарисейська мр╕я).
Востанн╓ зм╕нено: 14.12.2007 8:59 користувачем r2007
Пов╕домлень: 99
14.12.2007 12:48
<<Под╕бн╕ ╕мена — Ясус, Яс╕он, Ясон — були звичними для давньо╖ Геллади. ╥хн╕ми укра╖нськими в╕дпов╕дниками ╓ давн╕ ╕мена Ясь, Ясько, Яцько.>>

РЖУНИМАГУ!!! В ГАЗЕНВАГЕН!!!

Ясь - пох╕дне в╕д ╤ван, а Яцько - в╕д Якова.

Аффтар!!! уч╕ матчасть!!!
1 2 3 4 5 > -> »