Великие Украинцы
ИНТЕР
рос
укр
В╕део
генеральний спонсор
Новини
Про проект
Концепц╕я проекту
Ведуч╕ проекту
Команда проекту
TOP 11-100
Голосування
Телеформат
Постат╕
Адвокати
╤нш╕ Велик╕
FAQ
Точка зору
Форум
Зворотний зв'язок
Партнери
Тема

Правила форуму
В╕та╓мо, гостю
Вх╕д
Ре╓страц╕я
Форум
»
Про проект
»
Постат╕
»
Ярослав Мудрий
»
«
<-
<
6
7
8
9
10
>
»
Anatol
Пов╕домлень:
0
Ярослав Мудрий
29.11.2007 11:29
Пов╕домлень:
103
Перегляд╕в:
4412
http://www.greatukrainians.com.ua/country/ukraine/147.html:
<<П╕д час правл╕ння Ярослава Ки╖вська Русь перетворилася на могутню ╓вропейську державу. Було значно розширено меж╕ ╖╖ столиц╕ — Ки╓ва, насипано нов╕ оборонн╕ вали (за одним з них прокладено сучасну вулицю Ярослав╕в Вал), збудовано Золот╕ ворота, Лядську браму, Жид╕вськ╕ ворота, Георг╕╖вський та ╤рининський собори, Соф╕йський собор. Ярослав Мудрий створив б╕бл╕отеку Соф╕йського собору. За час╕в його правл╕ння було засновано м╕ста Юр'╓в (нин╕ - Тарту), Корсунь, Гюрг╕в (нин╕ - Б╕ла Церква), розбудовано Черн╕г╕в, Переяслав, Володимир Волинський, Тур╕в, встановлено династичн╕ зв'язки з корол╕вськими дворами Швец╕╖, Норвег╕╖ та Франц╕╖. За князювання Ярослава було укладено зб╕рник закон╕в, так звану Правду Ярослава, що становить найдавн╕шу частину закон╕в руського права — Русько╖ Правди.>>
Думаю, що ( з огляду на майбутн╓) не в╕йськова слава ма╓ слугувати критер╕╓м величност╕, а прагнення до державно╖ (сусп╕льно╖) облаштованост╕. Ярославу теж доводилося воювати (завойовувати ╕ в╕двойовувати), а значить - руйнувати, але за тим сл╕дувало буд╕вництво ╕ це було, можливо, його головним прагненням.
Так що ж важлив╕ше для ╕стор╕╖ - воювати чи будувати?
Lena_123
Пов╕домлень:
1046
19.05.2008 11:13
А в цих строках можна побачити в╕дношення Шевченка до Переясл╕всько╖ ради та безпосередньо Б.Хмельницького. Як сьогодн╕ велик╕ для життя кра╖ни р╕шення приймаються п╕сля полювання- в лазн╕ ╕з д╕вками, нав╕ть та ж сама Б╕ловежська угода, так й тод╕ приймалися таким же макаром.
Якби-то ти, Богдане п'яний,
Тепер на Переяслав глянув!
Та на Замчище подививсь!
Упився б! здорово упивсь!
╤ препрославлений козачий
Розумний батьку!.. ╕ в смердяч╕й
Жид╕вськ╕й хат╕ б похмеливсь
Або в калюж╕ утопивсь,
В багн╕ свиняч╕м.
Ам╕нь тоб╕, великий муже!
Великий, славний! та не дуже…
Якби ти на св╕т не родивсь
Або в колисц╕ ще упивсь…
То не купав би я в калюж╕
Тебе преславного. Ам╕нь.
18 серпня 1859 в Переяслав╕
Andy
Пов╕домлень:
2165
19.05.2008 12:25
Да уж. Шевченко было видней через 300 лет. Само собой.
alegarf
Пов╕домлень:
555
Сайт:
stihi.ru/avtor/alegarf
22.05.2008 16:03
Заметили, какая сейчас пошла мода на мужские имена: Никита, Данила, Кирилл...
Чем-то напоминает древнерусский период нашей истории ; )
Так что, всё путём!
РУСИЧИ ВСЕХ СТРАН, ОБЪЕДИНЯЙТЕСЬ!
siver
Пов╕домлень:
1219
22.05.2008 17:04
Заметили, какая сейчас пошла мода на мужские имена: Никита, Данила, Кирилл...
- у меня два сына: Кирилл (в честь создателя кириллицы) и
Марко (родился в день евангелиста Марка)
Чем-то напоминает древнерусский период нашей истории ; )
Так что, всё путём!
- с древней Русью согласен, но не с Росийской империей начала 20-го века и не тем более с путинской Россией.
www.tychyna.kiev.ua www.castles.com.ua www.karpaty.com.ua
150769
Пов╕домлень:
1329
22.05.2008 17:23
Анди
Почему 300???.Помоему в два раза меньше
Я ярый антисавэтчик и антикамуняка.Этим все сказано.
150769
Пов╕домлень:
1329
22.05.2008 17:31
Прикольней всего,что адвокатом у Ярослава был табачник-ярый противник соборной и унитарной Украины. Сторонник федирализации,сетующий за возврат в прошлое,продвигающий политику пусть и не враждебного,но иного государства-России.
Табачнику насрать на Ярослава.Его задача -не допустить Бандеру на первое место и в тройку.Табачник-гавно украинской нации.
Я ярый антисавэтчик и антикамуняка.Этим все сказано.
Canady
Пов╕домлень:
43
22.05.2008 21:54
Табачник -доктор ╕сторичних наук,╕ кожна суб*╓ктивна думка ма╓ право на життя.А Бандера НЕ заслугову╓ на л╕диру╓щ╕ позиц╕╕ у списку 100 великих(НЕ дор╕с)!
emelyanka
Пов╕домлень:
62
382954344
22.05.2008 22:32
"
Сторонник федирализации,сетующий за возврат в прошлое,продвигающий политику пусть и не враждебного,но иного государства-России".
А що поганого в ╕де╖ федерал╕зац╕╖?? ╤нше питання як цю ╕дею тлумачуть.
Под╕л кра╖ни на ст╕льки областей зробили б╕льшовики, власне, для ефективного контролю.
Ш╕стдесятники, зокрема ЧОРНОВ╤Л, мали на уваз╕ под╕л кра╖ни на територ╕╖, котр╕ мають свою ╕стор╕ю, культуру, сво╖ особливост╕, зокрема Галичина, Подолля, Донбас тощо. ╤ в цьому питанн╕ треба роз╕братися, ╕ Рос╕я до ц╕╓╖ ╕де╖ не ма╓ в╕дношення
siver
Пов╕домлень:
1219
22.05.2008 22:51
А що поганого в ╕де╖ федерал╕зац╕╖?? ╤нше питання як цю ╕дею тлумачуть.
- тут и "тлумачить" нечегою - на второй день Крым обьявит о референдуме о независимости, на третий - выйдет из федерации на законных основаниях. А там и до создания Юго-Восточной республики со столицей в Северодонецке недалеко.
А там и гражданская война и прочие "радости". Не всё, что предлагал Великий Украинец Черновил употребительно к современной Украине.
www.tychyna.kiev.ua www.castles.com.ua www.karpaty.com.ua
Aspirant
Пов╕домлень:
5
23.05.2008 8:53
Табачник -доктор ╕сторичних наук,╕ кожна суб*╓ктивна думка ма╓ право на життя.А Бандера НЕ заслугову╓ на л╕диру╓щ╕ позиц╕╕ у списку 100 великих(НЕ дор╕с)!
Доктор Табачник у сво╖й аполог╕╖ Ярославу не використав жодно╖ з сучасних ╕сторичних праць присвячених князю ╕ пер╕оду. В╕н використовував радянський ╕сторичний м╕ф про буд╕вельника велико╖ держави. На звичайних захистах незнання ключових роб╕т по тем╕ ╓ п╕дставою до
незахисту
. Боже, борони укра╖нську ╕стор╕ю в╕д фахових ╕сторик╕в табачник╕в!
Кр╕м того, ╓ велика доля ╕мов╕рност╕, що Руська Правда, як ╕ Соф╕я - твор╕ння Володимира Святославича.
В╕дтак, пропоную Ярослава "без ретуши": сепаратист, пол╕тичний авнтюрист, братовбивця (вбив найшанован╕ших руських святих!), Н╕кчемний полководець (не виграв жодно╖ важливо╖ битви), за в╕йськов╕ невдач╕ платив, у випадку Болеслава - згвалтованою сестрою, у випадку Мстислава - половиною держави ╕ даниною Черн╕гову.Переписав ╕стор╕ю.
Громадяни шанувальники великого укра╖нця Ярослава, н╕ в кого не закрадаються сумн╕ви щодо вибору?
«
<-
<
6
7
8
9
10
>
»