Великие Украинцы
ИНТЕР
рос
укр
В╕део
генеральний спонсор
Новини
Про проект
Концепц╕я проекту
Ведуч╕ проекту
Команда проекту
TOP 11-100
Голосування
Телеформат
Постат╕
Адвокати
╤нш╕ Велик╕
FAQ
Точка зору
Форум
Зворотний зв'язок
Партнери
Тема

Правила форуму
В╕та╓мо, гостю
Вх╕д
Ре╓страц╕я
Форум
»
Про проект
»
Постат╕
»
Ярослав Мудрий
»
1
2
3
4
5
>
->
»
Anatol
Пов╕домлень:
0
Ярослав Мудрий
29.11.2007 11:29
Пов╕домлень:
103
Перегляд╕в:
4414
http://www.greatukrainians.com.ua/country/ukraine/147.html:
<<П╕д час правл╕ння Ярослава Ки╖вська Русь перетворилася на могутню ╓вропейську державу. Було значно розширено меж╕ ╖╖ столиц╕ — Ки╓ва, насипано нов╕ оборонн╕ вали (за одним з них прокладено сучасну вулицю Ярослав╕в Вал), збудовано Золот╕ ворота, Лядську браму, Жид╕вськ╕ ворота, Георг╕╖вський та ╤рининський собори, Соф╕йський собор. Ярослав Мудрий створив б╕бл╕отеку Соф╕йського собору. За час╕в його правл╕ння було засновано м╕ста Юр'╓в (нин╕ - Тарту), Корсунь, Гюрг╕в (нин╕ - Б╕ла Церква), розбудовано Черн╕г╕в, Переяслав, Володимир Волинський, Тур╕в, встановлено династичн╕ зв'язки з корол╕вськими дворами Швец╕╖, Норвег╕╖ та Франц╕╖. За князювання Ярослава було укладено зб╕рник закон╕в, так звану Правду Ярослава, що становить найдавн╕шу частину закон╕в руського права — Русько╖ Правди.>>
Думаю, що ( з огляду на майбутн╓) не в╕йськова слава ма╓ слугувати критер╕╓м величност╕, а прагнення до державно╖ (сусп╕льно╖) облаштованост╕. Ярославу теж доводилося воювати (завойовувати ╕ в╕двойовувати), а значить - руйнувати, але за тим сл╕дувало буд╕вництво ╕ це було, можливо, його головним прагненням.
Так що ж важлив╕ше для ╕стор╕╖ - воювати чи будувати?
АлексВ
Пов╕домлень:
4
30.11.2007 18:11
Для мене Ярослав Мудрий - №1. В╕н розбудовував державу, зб╕льшував ╖╖ територ╕ю, в╕в до могутньост╕ та ╓динства. ╥ нехай це була не зовс╕м Укра╖на, а Ки╖вська Русь, але саме таким ма╓ бути Великий Укра╖нець.
Великий Укра╖нець, це той, хто створю╓ ╕ лиша╓ п╕сля себе спадщину для Велико╖ Укра╖ни !
banker
Пов╕домлень:
17
13.12.2007 15:59
П╕дтримую!!! Ярослав Мудрий - великий ки╖вський князь.
emelyanka
Пов╕домлень:
62
382954344
16.05.2008 0:35
Ц╕кавий ф╕льм Табачника про Мудрого! На в╕дм╕ну в╕д попередн╕х сюжет╕в, в останньому знайшла для себе багато ц╕кавого!
Кр╕м того, що в╕н розширив територ╕ю держави, в╕н багато що зробив для осв╕ти, для розвитку книги. Завдяки йому про Ки╖вську державу гомон╕ла ╢вропа.
Думаю, що в╕н повинен бути серед л╕дер╕в. До ц╕╓╖ постат╕ ставлються з повагою ╕ об╓ктивно!
Iwanko
Пов╕домлень:
2788
16.05.2008 0:48
Про Ярослава не смотрел к сожалению, но период истории немного знаю. Далеко не всё гладко было на Руси, племена бунтавали, Киев нелюбили не в Чернигове, не в Полоцке..
Ярослав великий.. но не украинец. Можно было бы сказать предок украинцев, а если честно то великий русич!
Мой друг - Путин
eser
Пов╕домлень:
4
17.05.2008 1:21
Давайте уясним, что Ярослав Мудрый - князь РУСИ (России), а никак не украины. Таких понятий до вступления в Русскую Империю и не было. Спасибо царям Русским - дали название.
Результаты голосования подверждают - не всем еще промыли мозги. Еще многие думают, что украинцы- такие же выходцы из Руси, как и Россия. Думают, что мы - братья. Зря?
Iwanko
Пов╕домлень:
2788
17.05.2008 1:33
Давайте уясним, что Ярослав Мудрый - князь РУСИ (России),
Одним словом руский оккупант.. договорились.. мля.
люди учите матчасть
Мой друг - Путин
emelyanka
Пов╕домлень:
62
382954344
17.05.2008 1:34
Ц╕кавий погляд на ╕стор╕ю, особливо, коли не можуть розр╕знити КИ╥Вську Русь, яка була створена задовго до Рос╕йсько╖ держави.
Ярослав Мудрий творив на територ╕╖ тепер╕шньо╖ Укра╖ни, зробив внесок, зокрема, в культуру ╕ осв╕ту нашу!!!
Соф╕╓ю дивуються ╕ноземн╕ туристи з╕ всього св╕ту завдяки йому.
Мудрий, хоча для мене неспод╕ваний, виб╕р укра╖нсько╖ аудитор╕╖.
Hanno4ka
Пов╕домлень:
1
17.05.2008 1:41
Ребята! Петлюра вешал евреев на столбах в Киеве, Бендера мочил их в лесу , а Славик Шустер ведет передачу (прикольно).Пришлите мне СМС за 2.50 и я буду тоже вашим лидером!!!!!))))) подумайте что вы сделали выбрав Бендеру 3-им это же просто позор для нашей как бы Великой и независимой страны!!!!!! и вообще чем вас не устраивает Амосов который спасал людей и который был по настоящему Великим Украинцем!!????? вот например напишите мне кто-то, кто в наше время из молодежи знает хотя-бы года жизни Ярослава мудрого, а я вам скажу никто и почему его поместил на 2-х гривневую купюру что больше негде????? короче говоря кто хочет доказать что Мудрый лучше Амосова пишите свои коменты!!!!!!!
emelyanka
Пов╕домлень:
62
382954344
17.05.2008 1:58
Думаю, що серед тр╕йки л╕дер╕в Мудрий об╓дну╓ кра╖ну, тому що ╓ прихильники ╕ на Сход╕, ╕ на Заход╕, ╕ в Центр╕, хто д╕йсно поважа╓ його як впливову ╕сторичну постать. Бандера ма╓ прихильник╕в на Заход╕, Амосов - рос╕йськемовне населення, тому що вплива╓ й пол╕тика...
А Мудрий поза пол╕тикою, тому й перший!
Краще не може бути! Розколу штучного в сусп╕льств╕ не буде, спод╕ваюсь))
102345
Пов╕домлень:
83
17.05.2008 2:54
Великим Мудрого могли назвать и в России и даже в Белоруси,ведь эта часть в истории наших народов одна!!! Мы здесь на делимы! А вот с Шевченком, конечно,по моему мнению,вышла лажа.Если не первый,то второй точно должен был быть.Как-то не вериться, что у нас народ так сбыковал и Бандеру выше поставил,извините,даже Амосова,врач по праву мог быть 3-4,но не выше Шевченка,точно.Прям позор какой-то для украинцев,символ украинской национальности так опустить...
Тати
1
2
3
4
5
>
->
»