Великие Украинцы

Тема

« < 2 3 4 5 6 > -> »
Пов╕домлень: 1742
Приклад вза╓мопроникнення культур
(Наглядний приклад недавньо╖ ╕стор╕╖)
23.09.2008 11:17
Пов╕домлень: 232
Перегляд╕в: 2995
ОСТРОВЕРХОВА, КОЛЕКЦ╤Я&#8211; велика колекц╕я антиквар╕ату, з╕брана у Львов╕ у 1945&#8211;1989 приватним колекц╕онером Миколою Олекс╕йовичем Островерховим. Питання про ╖╖ приналежн╕сть громад╕ м╕ста викликало судовий процес у 1989&#8211;1993.
М.О. походив ╕з родини малоземельних рос╕йських дворян, як╕ п╕шли на сп╕впрацю ╕з б╕льшовиками. Вперше М.О. зявився у Львов╕ в 1945, прибувши з Одеси й оселився у незаселен╕й на той час в╕лл╕ Дз╕в╕нського за адресою вул. Пушк╕на 21 (тепер Генерала Чупринки 21). Як ╕ для переважно╖ б╕льшост╕ тогочасних "визволител╕в", поселення в╕дбулося у житл╕ з готовим умеблюванням ╕ нав╕ть посудом, як╕ залишилися в╕д попередн╕х власник╕в.
Оф╕ц╕йно М.О. мав профес╕ю художника-декоратора Льв╕вського оперного театру, певний час в╕в аматорський театральний гурток Льв╕вського державного ун╕верситету ╕мен╕ ╤вана Франка. Користуючись тим, що його брат &#8211; Олекс╕й Островерхов служив у льв╕вському управл╕нн╕ НКВС (згодом МДБ ╕ КДБ), М.О. активно скуповував за безц╕нь на закритих розпродажах для компарт╕йно╖ номенклатури ╕ сп╕вроб╕тник╕в спецслужб антикварн╕ мебл╕, посуд, книги ╕ прикраси, як╕ походили ╕з жител репресованих або депортованих мешканц╕в м╕ста. Однак там, при скуповуванн╕ ц╕нностей в╕н змушений був ╕нод╕ поступатися б╕льш впливовим за парт╕йним рангом "ценителям искусства и старины" або ╖хн╕м повноважним представникам. Тому, не чекаючи на оголошення чергових розпродаж╕в, М.О. задля поповнення сво╓╖ колекц╕╖ д╕яв ц╕лком самост╕йно.
Маючи завдяки братов╕ необмежений доступ до адресних книг у льв╕вських житлово-експлуатац╕йних конторах, п╕д виглядом представника м╕ських комунальних служб нав╕дувався до помешкань самотн╕х старих людей &#8211; колишн╕х аристократ╕в, державних службовц╕в або член╕в ╖хн╕х с╕мей, що зазвичай були позбавленими пенс╕╖ радянською владою. М.О. д╕яв у два етапи&#8211; спочатку вив╕дував, чи ╓ в житл╕ антикварн╕ пам&#8217;ятки. Згодом, прийшовши до них знову, залякуючи репрес╕ями, можливим примусовим виселенням або пропонуючи м╕зерн╕ грош╕ чи нав╕ть продукти, М.О. заволод╕вав ╖хн╕м антиквар╕атом. Через так╕ д╕╖ у новосформован╕й колекц╕╖ М.О. опинилися реч╕ в╕домих у св╕й час льв╕вських приватних колекц╕онер╕в&#8211; граф╕в Семенських, Водз╕цьких, Драгойловських, професор╕в К. Бартеля, В. Зайончковського, С. Рудницького ╕ комерсанта Г. Бехтльофа. Окр╕м антикварних мебл╕в ╕ пам&#8217;яток декоративно-ужиткового мистецтва, у 1946&#8211;50 М.О. заволод╕в великою колекц╕╓ю музичних плат╕вок м╕жво╓нного пер╕оду, як╕ належали Льв╕вському рад╕о. Серед предмет╕в колекц╕╖ були також предмети громадських колекц╕й Львова (зокрема, експонати з Музею Льв╕всько╖ опери&#8211; зокрема 599 театральних еск╕з╕в Х╤Х &#8211; початку ХХ ст.) ╕ детал╕ оздоблення Зали зас╕дань колишнього Галицького Кра╓вого Сейму (тепер актова зала Льв╕вського нац╕онального ун╕верситету ╕мен╕ ╤вана Франка), Будинку вчених, окремих закритих на той час для в╕дв╕дування в╕руючих льв╕вських костел╕в.
. Переважна б╕льш╕сть антикварних ╕ бук╕н╕стичних книг, журнальних п╕дшивок, як╕ потрапили до колекц╕╖ М.О., походила ╕з публ╕чних ╕ приватних б╕бл╕отек Львова, Харкова, Б╕ло╖ Церкви. Книги колекц╕╖ Х╤Х-першо╖ половини ХХ ст. загалом стосувалися мистецтвознавства та ╕стор╕╖ мистецтва.
Всього колекц╕я, яку в нечесний спос╕б з╕брав М.О., нал╕чувала 4252 предмети. Серед предмет╕в колекц╕╖ були 32 картини к╕нця XV╤╤╤-Х╤Х ст., 1,5 тис. порцелянових ╕ фаянсових вироб╕в XV╤╤╤-Х╤Х ст. як сх╕дного походження, так ╕ виробництва в╕денських, дрезденських, майсенських ╕ севрських мануфактур; вироби ╕з ср╕бла; кришталев╕ люстри ╕ вироби з художнього скла ╕ бронзи Х╤Х-ХХ ст.; декоративн╕ емал╕; вироби ╕з слоново╖ к╕стки та ц╕нних пор╕д дерева з кра╖н П╕вденно╖ ╕ П╕вденно-Сх╕дно╖ Аз╕╖. К╕льк╕сть з╕браних мебл╕в (окремих предмет╕в ╕ гарн╕тур╕в XV╤╤╤-Х╤Х ст) колекц╕╖ нал╕чувала 600 екземпляр╕в, тому в житлових к╕мнатах першого поверху будинку М.О. можливо було пересуватися лише боком.
Як колекц╕онер М.О. був дилетантом, який ус╕ляко приховував в╕д широкого загалу свою колекц╕ю ╕ не мав жодного уявлення про належний стан збереження з╕браних ним речей. Зокрема, в╕н склеював розбитий порцеляновий ╕ фаянсовий посуд нев╕дпов╕дним кле╓м, частину антикварних мебл╕в тримав у п╕двал╕, а р╕зьблену японську скриню XV╤╤╤ ст. розпиляв на частини, як╕ пов╕сив для прикраси на ст╕ну. Як виявилося згодом, не гребував М.О. ╕ придбанням краденого, а за проведення мистецтвознавчих експертиз окремих предмет╕в розплачувався продаючи ср╕бн╕ реч╕ ╕з серв╕з╕в. На територ╕╖ Личак╕вського цвинтаря, в к╕нц╕ 70-х дбаючи про майбутн╕й в╕дх╕д у в╕чн╕сть М.О. самов╕льно захопив гроб╕вець Х╤Х ст. на престижному 60-му пол╕, хоча тод╕шня адм╕н╕страц╕я кладовища пропонувала йому м╕сце для майбутнього поховання у гроб╕вц╕ в ╕ншому м╕сц╕.
Читаю лише конструктив. Хамство ╕ матюки на╖вного гомосексуального психопата vote , буйнобожев╕льного ол╕гофрен╕чного иванка та ╕ншого обд╕леного ╕ звиродн╕лого кацапомоскалья ╕гнору╓ться:)
Пов╕домлень: 2165
10.10.2008 9:08
Компенсац╕╓ю за вс╕ "мудрування" Франц╕╖ стало л╕то 1940 р.

геро,

дарагой, это часом не УПА их так наказало?
Пов╕домлень: 1742
10.10.2008 10:09

Видно, Анд╕, в тво╖х скрижалях текст про Дюнкерк в╕дсутн╕й, раз ти про УПА голосиш:)))
Читаю лише конструктив. Хамство ╕ матюки на╖вного гомосексуального психопата vote , буйнобожев╕льного ол╕гофрен╕чного иванка та ╕ншого обд╕леного ╕ звиродн╕лого кацапомоскалья ╕гнору╓ться:)
Пов╕домлень: 1329
10.10.2008 10:59
Рос╕я взяла курс на повну реаб╕л╕тац╕ю СССР. ╤ в цьому сенс╕ ╖╖ бонзам виправдовувати будь-як╕ нац╕онально-визвольн╕ рухи у колишн╕х ╕мперських окра╖нах це нова ╕деолог╕чна криза

Согласен на 100%
Я ярый антисавэтчик и антикамуняка.Этим все сказано.
Пов╕домлень: 1329
10.10.2008 11:14
Рос╕я взяла курс на повну реаб╕л╕тац╕ю СССР. ╤ в цьому сенс╕ ╖╖ бонзам виправдовувати будь-як╕ нац╕онально-визвольн╕ рухи у колишн╕х ╕мперських окра╖нах це нова ╕деолог╕чна криза

Согласен на 100% Сплошная пропоганда совка через сериалы,музыку,одежду для одних(советская империя,)и для других,более изысканных-опять же (царская империя) -сериалы,музыка и тд.Все,что в России-это круто.Второе,более изысканное я готов "принять",и адекватно к нему относится,но первое... Мало того,что как мне приходилось читать в российской прессе "путь пупкина на собирание всех русских земель в одно целое,под одним крылом" еще более тупиковый в сравнении с украинизацией русских в Украине и куда более непрофессиональный. Я понимаю поляком предлагать"иск по Катыни могут подавать только сами пострадавшие от тех событий" и радоваться,что у основной массы россиян это вызывает смех. Но заявления в адрес части украинского народа,что их деды преступники и фашисты-направлены только лишь на раскол Украины.О каком собирании русских земель может идти речь?.
Я ярый антисавэтчик и антикамуняка.Этим все сказано.
Пов╕домлень: 2153
446534922
10.10.2008 21:35
Сначала предает ваша Церковь всех предателей анафеме(шлюхевичей ваших).. потом подумаем

А кто "шлюхевичей наших" анафеме предавать будет?
Якщо хочете високо п╕днятися, користуйтесь власними ногами. Не дозволяйте нести себе, не с╕дайте на чуж╕ плеч╕ ╕ голови
(Ф. Н╕цше)
Пов╕домлень: 2882
10.10.2008 22:55
ЮВТ только что отожгла... Каже: корова теж молоко полюбляе, але дотягнутысь не може. Зачет.

Геро отдыхает хорошо и не мешает никому покидая нас нажав на машинку...
Пов╕домлень: 1837
11.10.2008 0:56
Сплошная пропоганда совка через сериалы,музыку,одежду для одних(советская империя,)и для других,более изысканных-опять же (царская империя) -сериалы,музыка и тд.Все,что в России-это круто.Второе,более изысканное я готов "принять",и адекватно к нему относится,но первое...

Александр, мы чего-то с Вами последнее время начали крепко расходиться во мнениях.

Неужели Вы не заметили в сюжете "Адмиралъ" странных прогибов от человека с "русской" фамилией Бондарчук?

Историческая линия - неровная, кривая и рваная.

Любовная - неровная, затянутая и рваная.

Антибольшевистская - неясная и плоская какая-то.

Зато украинская тема - белой ниткой через фильм. И образ Севастополя и даже мелочь

- Красные прорвали оборону в трех местах. Первая и Вторая армия уничтожены. Первый украинский полк нас предал и перешел на сторону большевиков, оставив нас без прикрытия...

Т.е. 50 000 сибиряков легли - бывает, не беда. А вот тыща хохлов могла б их спасти, да предала.

Ай да Бондарчук, одним холуем у царя прибавилось...
Этот пост содействует делу Света. Одобрен Ночным Дозором Днепропетровска.
Пов╕домлень: 1837
11.10.2008 2:51
А може ти, Ано...сте?:)))

ЧИТАЕМ
Этот пост содействует делу Света. Одобрен Ночным Дозором Днепропетровска.
Пов╕домлень: 2788
11.10.2008 11:15
Сплошная пропоганда совка через сериалы,музыку,одежду для одних(советская империя,)

Называеться не к чему доебаться. Номер, твоих единномышлеников в России гораздо больше чем ты думаешь, особенно это касаеться пост-модерна и современного искусства. Соврем. российский кинематограф такая же пошлятина как "певица" Иванна Мелай или группа СМС. Всё с одного куща. В 90-х либерасты-реформисты хорошо посрали, и на их добриве сегодня прорастают эти плоды-ублюдки(научн. термин).. а это весь пост-советский шоу-бизнес и кинематограф. Это я говорю о качестве продукции.

А то что стали меньше хаять своетское прошлое и эпизодами отдавать должное героям ВОВ, так это не "пропаганда", у людей пелена с глаз упала после америко-пепсиколового дурмана. И потому ваши единномышленики Новодворская, Явлинская, Немцова и другие праститутки в меньшинстве. А таких откровенно лживых блядей как Солженицын и вовсе выставили на посмешище и поделом!
Мой друг - Путин
Пов╕домлень: 2788
11.10.2008 12:48
Эй, кобзарь бренчи кобза

Наливай себе буза

Будем мы буза лакать

Ридна мова балакать:

Атаманлар майдана -

Казаклар!Айда война!

Сагайдак алды казак

Шаровар берды кушак

Галагань гаманець