Великие Украинцы

Тема

« < 1 2 3 4 5 > -> »
Пов╕домлень: 1742
Нелюди которых подарила миру Россия (Московское ца
(Складемо рейтинг антигеро╖в)
02.07.2008 11:33
Пов╕домлень: 153
Перегляд╕в: 2333
Иван Калита
Иван Грозный
Малюта Скуратов
Ленин
Дзержинский
Троцкий
Сталин
Каганович
Ворошилов
Хрущёв
Ежов
Берия
Суслов
Андропов
Путин (Ном╕нац╕я за "Курск" ╕ "Норд-Ост")

П.С
Хоч окрем╕ персонал╕╖ не ен╕чн╕ рос╕яни, але ╕мперську ╕дею РОС╤ЙСЬКУ вони використовували на вс╕ 100%.
Читаю лише конструктив. Хамство ╕ матюки на╖вного гомосексуального психопата vote , буйнобожев╕льного ол╕гофрен╕чного иванка та ╕ншого обд╕леного ╕ звиродн╕лого кацапомоскалья ╕гнору╓ться:)
Пов╕домлень: 399
07.08.2008 17:18
nachtigall2008, ведь Вы шутите, говоря о Коэльо, не правда ли?

Он и Булгаков - это две бо-о-ольшие разницы.

Я уже не говорю об их разных языках.

Не передёргивайте - нечестно.
Пов╕домлень: 1329
07.08.2008 17:41

Я думаю,что у моих внуков они будут зарубежная литература,как русский и английский-иностранные языки.Понимать русский они конечно будут,как мы польский,или болгарский.Не более.
Я ярый антисавэтчик и антикамуняка.Этим все сказано.
Пов╕домлень: 399
07.08.2008 18:18
Александр, мне очень жаль, что Вы именно так видите будущее своих внуков, то есть, не оставляете им в наследство того, чем владеете сами, не дорожа этой ценностью - русским языком. "Что имеем - не храним, потерявши, плачем" - это все о нас, так легко отрекающихся и так любящих заманчивые призраки прекрасного будущего (в Вашем случае - более этнически справедливого и чистого). Уверяю Вас, всё будет совсем не так (и не так, как кажется правильным мне): будет всё та же бестолочь и смена идолов каждые 70 лет, подлость и предательство, и кровь, не дай Бог! И не до языков будет всем.
Пов╕домлень: 2153
446534922
07.08.2008 19:25
ведь Вы шутите, говоря о Коэльо, не правда ли?

Он и Булгаков - это две бо-о-ольшие разницы.

Не передёргивайте - нечестно.

Я только смоделировал аналогичный подход к кому-то другому,кроме Булгакова

Александр, мне очень жаль, что Вы именно так видите будущее своих внуков, то есть, не оставляете им в наследство того, чем владеете сами, не дорожа этой ценностью - русским языком. "Что имеем - не храним, потерявши, плачем" - это все о нас, так легко отрекающихся и так любящих заманчивые призраки прекрасного будущего (в Вашем случае - более этнически справедливого и чистого). Уверяю Вас, всё будет совсем не так (и не так, как кажется правильным мне): будет всё та же бестолочь и смена идолов каждые 70 лет, подлость и предательство, и кровь, не дай Бог! И не до языков будет всем.

Ольга,вы говорите о себе.Для меня моя ценность - украинский язык.И надо его вернуть тем,кто лишен возможности его иметь(условий,окружающего общества и т.д.). А российский язык будет.Будет столько,сколько у нас будет российская нац. меншина.Россияне у нас будут свободно говорить на родном языке,отвечать им будут украинцы на украинском - что тут плохого? неужто не поймем друг друга?
Якщо хочете високо п╕днятися, користуйтесь власними ногами. Не дозволяйте нести себе, не с╕дайте на чуж╕ плеч╕ ╕ голови
(Ф. Н╕цше)
Пов╕домлень: 990
07.08.2008 19:59
Шановна Оля

Мен╕ здалось, що ви на мене образились, за нескромну манеру сп╕лкування з вами. Вибачте якщо образив. Я лише хот╕в вас посм╕шити. Просто я, очевидно, не Жванецький, т╕льки вчусь ...

По сут╕. Щодо Булгакова. При вс╕й поваз╕ до вас(а я справд╕ дуже з великою повагою до вас ставлюсь, оск╕льки ваша манера сп╕лкування дуже тепла, ╕нтел╕гентна ╕ терпляча до нас невихованих мужлан╕в) хочу звернути увагу на к╕лька момент╕в, як╕ не дозволяють мен╕, скажу так - в╕дчути, що в╕н м╕й, р╕дний. Зокрема, я у його творчост╕ не бачу тих проблем як╕ хвилюють мене як укра╖нця ╕ як людину з християнськими переконаннями. Укра╖на ╕ укра╖нськ╕ проблеми для Булгакова ╓ в кращому випадку чимось далеким ╕ малозрозум╕лим. Дореч╕ рос╕янин Амосов, який вв╕йшов у десятку визначних укра╖нц╕в, присвятив сво╓ життя Укра╖н╕, з розум╕нням поставився до нашого прагнення до незалежност╕ ╕ тому його неможливо вилучити з нашого життя. А Булгаков у нас жив, але як гость - прийшов, п╕шов ╕ все. Чехов, Маяковський, Мейсон(той що про голодомор писав) мають незбагненно б╕льше шанс╕в стати частиною нашого св╕ту. Роль Булгакова для Укра╖ни не б╕льша н╕ж роль Юл╕уша Словацького, польського класика народженого на Терноп╕льщин╕, чи ╓врея письменника Агнона, лауреата Нобел╕всько╖ прем╕╖(також Терноп╕льщина) ╕ таких приклад╕в багато. Коли був голод в Укра╖н╕ Булгаков мовчав, коли репрес╕╖ в╕н мовчав, коли ми плакали в╕н був глухий до нашо╖ бол╕. У той же час, наск╕льки я знаю в╕н ╕ н╕чого особливо прикрого не зробив, тому на статус одного ╕з багатьох письменник╕в яких укра╖нц╕ в майбутньому будуть читати, можливо нав╕ть будуть ч╕пляти як╕сь мемор╕альн╕ дошки де в╕н у нас жив в╕н заслужив. Одним словом не Гоголь в╕н. Про останнього ми можемо сказати, що в╕н був рос╕йськомовним укра╖нським письменником. Я ╕ про вас можу сказати, що ви рос╕янка вже сво╓ю доброзичливою зац╕кавлен╕стю сучасним формуванням укра╖нсько╖ ╕дентичност╕ фактично ста╓те частиною нашого громадського життя, але ж Булгаков до вас недор╕с у цьому план╕! Тому питання не в його рос╕йськост╕ чи рос╕йськомовност╕, а в його далекост╕ в╕д нас укра╖нц╕в.

Що ж стосу╓ться християнського зр╕зу проблеми, то зауважив би, що м╕стика у нього м"яко кажучи нечистою силою несе. Хоч з╕знаюсь створений ним персонаж Шар╕ков, як на мене досить колоритний ╕ що важливо влучний. Але ц╕кав╕ ╕ повчальн╕ твори ╕снують ╕ в Теодора Драйзера, В╕ктора Гюго, В.Шексп╕ра ╕ т.д. Або по ╕ншому ╓ коло ген╕╖в, як╕ найб╕льш близько в╕дтворюють емоц╕йн╕ переживання людей, як╕ як правило ╓ вих╕дцями з твого ментально-мовного св╕ту ╕ т╕ що лише частково зач╕пають т╕ чи ╕нш╕ струни людсько╖ душ╕, як╕ переважно формувались в ╕ншому етн╕чному середовищ╕, де панують сво╖ специф╕чн╕ переживання. Так наприклад, для романських народ╕в ключова емоц╕я це почуття закоханого до обожнено╖ ним дами, яку в╕н завойову╓ сп╕вом п╕д балконом, чи боротьбою з в╕тряками чи ще казна якими сво╖ми досягненнями. У германських народ╕в, це ц╕леспрямоване самоствердження чолов╕ка в супереч ус╕м несприятливим обставинам. В укра╖нц╕в - обожнена материнська любов, яку якщо придивимось уважн╕ше, ми можемо нав╕ть виявити м╕ж укра╖нською ж╕нкою ╕ ╖╖ чолов╕ком. У рос╕ян - стан драматично╖ напруги з"ясування де правда, а п╕сля не менш драматичний вольовий порив у щось абсолютно нове. Якщо придивитись то це р╕зн╕ переживання, вони не г╕рш╕ ╕ не кращ╕ одне в╕д одного, але спрацьову╓ принцип - "звичка друга натура" ╕ тому сво╓ нац╕ональне вида╓ться чимось ближчим, зрозум╕л╕ш╕м, таким чого в б╕льш╕й м╕р╕ оч╕ку╓ш в╕д життя. Але це не значить, що досв╕д емоц╕йних переживань ╕нших народ╕в лишн╕й, просто в╕д завжди буде лише ц╕кавим доповненням.

╤ останн╓, я не лише Булгакова чи Ахматову не можу сприйняти, як буд╕вник╕в свого св╕тогляду, але ╕ укра╖номовних Тичину, Сосюру, Бажана незважаючи на те що мен╕ багато чого подоба╓ться з ╖х поез╕╖, не можу сприйняти, як виразник╕в мо╓╖ душ╕. Що дореч╕ досить ч╕тко проявило себе у голосуванн╕ за великих укра╖нц╕в(н╕хто з них у сотню не пройшов). Дякую якщо дочитали мо╓ нуднотне пов╕домлення до к╕нця.
Пов╕домлень: 2165
08.08.2008 8:58
Зокрема, я у його творчост╕ не бачу тих проблем як╕ хвилюють мене як укра╖нця ╕ як людину з християнськими переконаннями

Тогда прочитайте комментарий диакона Кураева к роману "Мастер и Маргарита". Может увидите.
Пов╕домлень: 2153
446534922
08.08.2008 10:36
Так Булгаков х╕ба не був ате╖стом? Принаймн╕ далеким в╕д ортодоксального християнства.
Якщо хочете високо п╕днятися, користуйтесь власними ногами. Не дозволяйте нести себе, не с╕дайте на чуж╕ плеч╕ ╕ голови
(Ф. Н╕цше)
08.08.2008 11:59
Так Булгаков х╕ба не був ате╖стом?

Нет, не был. Я же говорю, прочти комментарий. Там очень хорошо все показано.
Пов╕домлень: 990
08.08.2008 15:27
Шановний Енд╕

Ще раз лишн╕й раз пересв╕дчуюсь, що не можна вести себе, як самовпевнений нев╕глас. Не можна стверджувати те у чому нероз╕брався до к╕нця. Я з приводу ваших некоректних висловлювань, щодо непорочного зачаття Богородиц╕ прийнятого католицькою церквою, як яко╖сь н╕сен╕тниц╕, яку справжн╕ православн╕ н╕коли прийняти не можуть.

Так ось, як народ каже на ловця ╕ зв╕р б╕жить. Зачепив з вами цю проблему, а тут потр╕бна ╕нформац╕я мен╕ до рук потрапля╓, буквально Боже провид╕ння. Вже згадувана мною книга, яку я зараз читаю "Православие святых и инквизиторов" за авторства священника ╤ль╖(Попова), пода╓ наступну ╕нформац╕ю, що вчення про непорочне зачаття Пресвято╖ Богородиц╕ було прийнято вс╕╓ю рускою(московською) церквою ╕ утверджене собором 1666-1667рр., в якому брали участь ╕ сх╕дн╕ патр╕архи. В╕домим поборником Непорочност╕ Богородиц╕ був наш земляк Дмитро Ростовський(Данило Туптало). Обгрунтовувалась думка, що вчення Непорочност╕ Всесвято╖ Цариц╕ напряму пов"язане з вченням про непорочн╕сть християнсько╖ Церкви.

Розм╕рковуйте тепер ...
08.08.2008 16:14
8 декабря 1854

Эта дата ни о чем не напоминает? Посмотрите в своей книжке. Что там об этом говорится?
« < 1 2 3 4 5 > -> »