Великие Украинцы
ИНТЕР
рос
укр
В╕део
генеральний спонсор
Новини
Про проект
Концепц╕я проекту
Ведуч╕ проекту
Команда проекту
TOP 11-100
Голосування
Телеформат
Постат╕
Адвокати
╤нш╕ Велик╕
FAQ
Точка зору
Форум
Зворотний зв'язок
Партнери
Тема

Правила форуму
В╕та╓мо, гостю
Вх╕д
Ре╓страц╕я
Форум
»
Про проект
»
Телеформат
»
Ви погоджу╓тесь з результатами передач╕?
»
«
<
1
2
3
4
>
»
RichALD
Пов╕домлень:
9
Ви погоджу╓тесь з результатами передач╕?
17.05.2008 20:19
Пов╕домлень:
31
Перегляд╕в:
1650
Опитування
Ви вважа╓те, що результати голосування правильн╕ чи неправильн╤?
Так, результати голосування правильн╕
(11 голос╕в / 26.19%)
Н╕, результати голосування неправильн╕
(31 голос╕в / 73.81%)
К╕льк╕сть респондент╕в: 42
Пропоную провести голосування щодо того, чи погоджу╓тесь ви з результатами передач╕ "Велик╕ Укра╖нц╕".
Lena_123
Пов╕домлень:
1046
18.05.2008 19:00
Виходячи з постат╕ проголошеного переможця якщо це було хочаб на 20-30% справжне голосування, можно зробити висновок, що наш народ любить жити легендами. Чим б╕льш десятир╕ч мина╓, тим все дал╕ й дал╕ в╕ддаля╓ться в╕д нас справжн╕ образи в╕домих людей, не кажуч╕ про 9-12 стор╕ччя за часи ╕снування КР.
О
сь наводжу приклад- коротк╕ в╕домост╕ про Володимира Великого, Володимир Святий, Святий р╕вноапостольний князь Володимир, Володимир Красне Сонечко.!!!
Народився не п╕зн╕ше 963 р., бо близько 978-979 р. у нього вже була дружина Олова. До прийняття християнства Володимир утримував велик╕ гареми. 300 наложниць у нього було у Вишгород╕, 300 — у Б╕лгород╕, 200 — у Берестов╕. Але л╕тописц╕ ф╕ксували т╕льки «законн╕ шлюби» князя ╕ нащадк╕в в╕д них. У 970 р. в╕н був посаджений батьком у Новгород╕, де в╕д його ╕мен╕ управляв брат його матер╕ Добриня. Перший шлюб Володимира можна датувати зимою 978/979 рр. Зимою 980 р. п╕сля невдалих переговор╕в про союз з полоцьким князем, котрий мав бути скр╕плений шлюбом Володимира з Рогнедою, Добриня виступив проти Полоцького княз╕вства. Полоцьк було взято. С╕м'я Рогволода була знищена, а Рогнеда, з╜валтована на очах у батька ╕ брат╕в, стала дружиною Володимира. Володимир дав Рогнед╕ слов'янське ╕м'я Горислава. В╕д не╖ у нього було к╕лька д╕тей. П╕сля прийняття християнства Рогнеда в╕дмовилась скористатись сво╖м правом зам╕жжя. Вона ви╖хала з старшим сином ╤зяславом в родинну Полоцьку землю, де стала черницею п╕д ╕менем Анастас╕╖ ╕ померла близько 1000 р. З л╕та 980 р. третьою дружиною Володимира стала вдова Ярополка Святославича. Коли в╕д цього зв'язку народився Святополк, супротивники Володимира говорили, що в╕н «от двою отцю, от Ярополка и от Володимера.» Подальша доля «грекин╕» нев╕дома. У 981 р. «йде Володимер на Ляхи и взя грады их Перемышль, Червен и иныа грады, иже есть под Русью». Усп╕х Володимира пов'язаний також з тим, що йому вдалося порозум╕тися з окремими з хорватських плем╕нних княз╕в. У 985 р. Володимир Святославич виступив проти Волзько╖ Булгар╕╖. В╕йна тривала з перем╕нним усп╕хом ╕ скоро обидв╕ сторони погодились на мир. Умови його влаштовували б╕льше Булгар, бо булгари клялися, що «тогда не буди межди нами мира, егда камень начнет по воде плавати, а хмель погрязнути». Мир з Булгар╕╓ю був скр╕плений черговим шлюбом.
Головним же результатом Херсонесько╖ в╕йни (ос╕нь 987 - весна 988 рр.) було не т╕льки прийняття християнства на Рус╕ (988 р.), але й союз з В╕зант╕╓ю, скр╕плений шлюбом з принцесою Анною, дочкою ╕мператора Романа II (959-963 рр.). Анна народилася у 963 р. ╕ померла у 1011 р.
Володимир Святославич першим з ки╖вських княз╕в став карбувати власн╕ монети. Златник Володимира важив 4,2 г ╕ був р╕вний по вартост╕ в╕зант╕йськ╕й ном╕см╕ та мусульманському динару. Це була високохудожня монета з гербом-тамгою тризубом, портретом князя ╕ словесною легендою. На зворотному боц╕ було зображення Христа Спасителя. Такими ж були ╕ ранн╕ ср╕бники з легендою «Володимир на стол╕ — а се його ср╕бло». П╕зн╕ш╕ ср╕бники на зворот╕ зам╕сь зображення Христа Спасителя мали т╕льки тризуб.
Володимир-Василь Святославич помер 15.07.1015 р. у сво╖й прим╕ськ╕й резиденц╕╖ Берестов╕. Останки Володимира були вноч╕ та╓мно перевезен╕ до Ки╓ва ╕ захоронен╕ в мармуровому саркофаз╕ у збудован╕й ним Десятинн╕й церкв╕.
Портрет Володимира Святославича зображено на банкнот╕ ном╕налом 1 гривня.
Висновок напрошу╓ться один: про поет╕в борц╕в 19 стор╕ччя- Шевченка, Франка, Л.Укра╖нка, коли ма╓мо ╖х твори, той самий "Кобзар", в╕дома ╖х б╕ограф╕я, нав╕ть радянська влада, яка б хот╕ла викинути ╖х твори на см╕тник л╕тератури ╕ викреслити ╖х пр╕звища, але все одно не змогла, оск╕льки авторитет цих письменник╕в в народ╕ був дуже впливовим нав╕ть п╕сля ╖х смерт╕; а народ наш сьогодн╕ зам╕ню╓ сво╖м голосуванням видатих авторитетних людей на як╕сь незрозум╕лий м╕ф.
Я читала статтю, що Куликовська битва у 1380р зак╕нчилася поразкою ╕ розгромом русич╕в, а не перемогою взагал╕. ╤стор╕я тих час╕в в основному в╕дома з╕ спогад╕в Нестора Л╕тописця, до того ж рад. влада й т╕ спогади споплюжила в шк╕льних п╕дручниках. Тому Великим Укра╖нцем робити людину стародавнього пер╕оду, який ╓ багатопоглядним й суперпчливим для р╕зних ╕сторик╕в- просто абсурд.
RichALD
Пов╕домлень:
9
19.05.2008 14:10
to Marinka щодо постат╕ Богдана Хмельницького словами Тараса Шевченка:
Якби-то ти, Богдане п'яний,
Тепер на Переяслав глянув!
Та на Замчище подививсь!
Упився б! здорово упивсь!
╤ препрославлений козачий
Розумний батьку!.. ╕ в смердяч╕й
Жид╕вськ╕й хат╕ б похмеливсь
Або в калюж╕ утопивсь,
В багн╕ свиняч╕м.
Ам╕нь тоб╕, великий муже!
Великий, славний! та не дуже…
Якби ти на св╕т не родивсь
Або в колисц╕ ще упивсь…
То не купав би я в калюж╕
Тебе преславного. Ам╕нь.
Отже, видно як думав Шевченко про Хмельницького. А думав в╕н про нього як про зрадника нац╕ональних ╕нтерес╕в.
Vika
Пов╕домлень:
0
19.05.2008 14:14
Абсолютно согласна с Canady, Амосов спасал человеческие жизни, стал выдающимся хирургом, а Шевченко писал депресивные стишки, которые заставляли заучивать в школе. не понимаю вклад Шевченко в историю украинского народа, он кому-то жизнь спас, чем-то помог?
siver
Пов╕домлень:
1219
19.05.2008 14:48
а Шевченко писал депресивные стишки, которые заставляли заучивать в школе. не понимаю вклад Шевченко в историю украинского народа
- если БОГ хочет наказать человека - отнимает у него
УМ
www.tychyna.kiev.ua www.castles.com.ua www.karpaty.com.ua
ВосставшийИЗпепла
Пов╕домлень:
1388
19.05.2008 14:48
ребяты а вы вообще амосова живым наблюдали? вы слышали как он говорил?
Да он псих просто был! Это даже по морде его на фотке видно.
И ваше он мясником был
Родина моя
Скорбна и нема...
Родина моя,
Ты сошла с ума.
Игорь Тальков
siver
Пов╕домлень:
1219
19.05.2008 14:57
ребяты а вы вообще амосова живым наблюдали? вы слышали как он говорил?
- я видел его "вживую", сам я хирург - могу судить.
Да он псих просто был! Это даже по морде его на фотке видно.
- не был он никаким психом. Был черезвычайно работоспособным и требовательным - того требовал и от других - за это в институте его многие не любили, но все уважали. Фильм про него в исполнении Коротича - пример того как можно красиво рассказать про человека и при этом не врать.
И ваше он мясником был
- Кто считает талантливого кардиохирурга мясником - сам нуждается декомпрессинной трепанации черепа.
Пов╕домлень:
7
19.05.2008 15:09
Амосов чи не ╓диний з десятки ма╓ право називатись великим. Так, я з ним сп╕лкувалась(╕ пов╕рте не в╕д хорошо╖ дол╕). Поб╕льше нам таких, як дехто висловився, "мясник╕в" ╕ можливо р╕вень нашо╖ медицини п╕днявся на вищу сходинку.
betle
Пов╕домлень:
882
19.05.2008 15:44
Вважаю голосування абсолютно в╕дпов╕да╓ духу часу ╕ ╓ в╕рним. Вся десятка достойна. А п`ядестал - просто сенсац╕йний. Я був впевнений, що укра╖нц╕ проголосують приблизно так, незважаючи на окрем╕ зневажлив╕ викрики про невеличн╕сть тих чи ╕нших претиндент╕в на це високе звання "Великого укра╖нця"
Говорю:"Не сци, браток, Господь нас поважа╓", Ю.Шевчук, ДДТ.
Gero
Пов╕домлень:
1742
19.05.2008 16:00
Ну не могли Бандер╕ перше м╕сце по голосуванню поставити:) Це б означало його остаточну реаб╕л╕тац╕ю:)
Читаю лише конструктив. Хамство ╕ матюки на╖вного гомосексуального психопата vote , буйнобожев╕льного ол╕гофрен╕чного иванка та ╕ншого обд╕леного ╕ звиродн╕лого кацапомоскалья ╕гнору╓ться:)
Petra
Пов╕домлень:
3
19.05.2008 16:30
For Vika and Canady
Не хочеться штампованими фразами, як вчитель учням, розпов╕дати та доводити щось про Кобзаря( бо нав╕ть це ╓ штамп, який абсолютно не в╕добража╓ велич ц╕╓╖ постат╕)
Та й чи ╓ сенс, "в╕дгодованим й с╕рим", що назива╓ "депресивними стишками" твори, як╕ ув╕брали в соб╕ весь зм╕ст, весь сенс, все значення НАШОГО З ВАМИ життя та ╕стор╕╖, минулого та майбутнього, щось пояснювати?
╤ нав╕ть не про те мова, що словами таких пророк╕в та ген╕╖в говорить сам Господь Бог... Правда, напевно, що ете╖стам пояснювати...
Просто почитайте, хоча, чи зрозум╕╓те?..
УМИРАЮТЬ МАЙСТРИ…
Умирають майстри, залишаючи спогад, як рану.
В барель╓фах печал╕ уже ╖м спинилася мить.
А п╕дмайстри ╕ще не зробились майстрами.
А робота не жде. ╥╖ треба робить.
╤ приходять як╕сь безпардонн╕ пронози.
Потираючи руки, беруться за все.
Поки ген╕й сто╖ть, витираючи сльози,
метушлива бездарн╕сть отари сво╖ пасе.
Дуже дивний пейзаж: косяками ╕дуть таланти.
Сьоме небо сво╓ пригина╓ соб╕ су╓та.
При майстрах якось легше. Вони — як Атланти,
держать небо на плечах. Тому ╕ ╓ висота.
Л╕на Костенко
«
<
1
2
3
4
>
»