Великие Украинцы
ИНТЕР
рос
укр
В╕део
генеральний спонсор
Новини
Про проект
Концепц╕я проекту
Ведуч╕ проекту
Команда проекту
TOP 11-100
Голосування
Телеформат
Постат╕
Адвокати
╤нш╕ Велик╕
FAQ
Точка зору
Форум
Зворотний зв'язок
Партнери
Тема

Правила форуму
В╕та╓мо, гостю
Вх╕д
Ре╓страц╕я
Форум
»
Про проект
»
Постат╕
»
Мудрый vs Бандера. Истинный или псевдонационализм
»
«
<-
<
10
11
12
13
14
>
»
alegarf
Пов╕домлень:
555
Сайт:
stihi.ru/avtor/alegarf
Мудрый vs Бандера. Истинный или псевдонационализм
(Сын Владимира Крестителя или выходец из греко-католической семьи)
17.05.2008 15:05
Пов╕домлень:
138
Перегляд╕в:
2600
Опитування
Кто из этих двух наших соотечественников действительно достоин звания ВЕЛИКОГО?
Тот, кто объединил русские земли
(14 голос╕в / 60.87%)
Тот, кто боролся против единства русского народа
(8 голос╕в / 34.78%)
К╕льк╕сть респондент╕в: 23
Как лучше? Унижаться перед Европой или пускай Европа сама стремится завязать дружбу с нами?
РУСИЧИ ВСЕХ СТРАН, ОБЪЕДИНЯЙТЕСЬ!
Iwanko
Пов╕домлень:
2717
18.05.2008 23:15
Алегарф респект
за тему.
Велич та мелоч пузата.
Мой друг - Путин
Lena_123
Пов╕домлень:
1037
19.05.2008 8:12
Алегафт
Зв╕дки така любов до м╕ф╕в та легенд ╕ в╕ра в м╕ф╕чн╕ образи?
Зв╕дк╕ля така впевнен╕сть до того, хто був таким Ярослав Мудрий. Особливо у багатьох сприйняття- як п╕дручник шк╕льний СРСР прописав, що Я.Мудрий- це гуд, А Бендера- це погань, ╕ все: так п╕шло- по╖хало ╕нша точка зору не вивча╓ться.
Виходячи з постат╕ проголошеного переможця якщо це було хочаб на 20-30% справжне голосування, можно зробити висновок, що наш народ любить жити легендами. Чим б╕льш десятир╕ч мина╓, тим все дал╕ й дал╕ в╕ддаля╓ться в╕д нас справжн╕ образи в╕домих людей, не кажуч╕ про 9-12 стор╕ччя за часи ╕снування КР.
Ось наводжу приклад- коротк╕ в╕домост╕ про Володимира Великого, Володимир Святий, Святий р╕вноапостольний князь Володимир, Володимир Красне Сонечко.!!!
Спец╕ально для Вас.
Народився не п╕зн╕ше 963 р., бо близько 978-979 р. у нього вже була дружина Олова. До прийняття християнства Володимир утримував велик╕ гареми. 300 наложниць у нього було у Вишгород╕, 300 — у Б╕лгород╕, 200 — у Берестов╕. Але л╕тописц╕ ф╕ксували т╕льки «законн╕ шлюби» князя ╕ нащадк╕в в╕д них. У 970 р. в╕н був посаджений батьком у Новгород╕, де в╕д його ╕мен╕ управляв брат його матер╕ Добриня. Перший шлюб Володимира можна датувати зимою 978/979 рр. Зимою 980 р. п╕сля невдалих переговор╕в про союз з полоцьким князем, котрий мав бути скр╕плений шлюбом Володимира з Рогнедою, Добриня виступив проти Полоцького княз╕вства. Полоцьк було взято. С╕м'я Рогволода була знищена, а Рогнеда, з╜валтована на очах у батька ╕ брат╕в, стала дружиною Володимира. Володимир дав Рогнед╕ слов'янське ╕м'я Горислава. В╕д не╖ у нього було к╕лька д╕тей. П╕сля прийняття християнства Рогнеда в╕дмовилась скористатись сво╖м правом зам╕жжя. Вона ви╖хала з старшим сином ╤зяславом в родинну Полоцьку землю, де стала черницею п╕д ╕менем Анастас╕╖ ╕ померла близько 1000 р. З л╕та 980 р. третьою дружиною Володимира стала вдова Ярополка Святославича. Коли в╕д цього зв'язку народився Святополк, супротивники Володимира говорили, що в╕н «от двою отцю, от Ярополка и от Володимера.» Подальша доля «грекин╕» нев╕дома. У 981 р. «йде Володимер на Ляхи и взя грады их Перемышль, Червен и иныа грады, иже есть под Русью». Усп╕х Володимира пов'язаний також з тим, що йому вдалося порозум╕тися з окремими з хорватських плем╕нних княз╕в. У 985 р. Володимир Святославич виступив проти Волзько╖ Булгар╕╖. В╕йна тривала з перем╕нним усп╕хом ╕ скоро обидв╕ сторони погодились на мир. Умови його влаштовували б╕льше Булгар, бо булгари клялися, що «тогда не буди межди нами мира, егда камень начнет по воде плавати, а хмель погрязнути». Мир з Булгар╕╓ю був скр╕плений черговим шлюбом.
Головним же результатом Херсонесько╖ в╕йни (ос╕нь 987 - весна 988 рр.) було не т╕льки прийняття християнства на Рус╕ (988 р.), але й союз з В╕зант╕╓ю, скр╕плений шлюбом з принцесою Анною, дочкою ╕мператора Романа II (959-963 рр.). Анна народилася у 963 р. ╕ померла у 1011 р.
Володимир Святославич першим з ки╖вських княз╕в став карбувати власн╕ монети. Златник Володимира важив 4,2 г ╕ був р╕вний по вартост╕ в╕зант╕йськ╕й ном╕см╕ та мусульманському динару. Це була високохудожня монета з гербом-тамгою тризубом, портретом князя ╕ словесною легендою. На зворотному боц╕ було зображення Христа Спасителя. Такими ж були ╕ ранн╕ ср╕бники з легендою «Володимир на стол╕ — а се його ср╕бло». П╕зн╕ш╕ ср╕бники на зворот╕ зам╕сь зображення Христа Спасителя мали т╕льки тризуб.
Володимир-Василь Святославич помер 15.07.1015 р. у сво╖й прим╕ськ╕й резиденц╕╖ Берестов╕. Останки Володимира були вноч╕ та╓мно перевезен╕ до Ки╓ва ╕ захоронен╕ в мармуровому саркофаз╕ у збудован╕й ним Десятинн╕й церкв╕.
Портрет Володимира Святославича зображено на банкнот╕ ном╕налом 1 гривня.
Висновок напрошу╓ться один: про поет╕в борц╕в 19 стор╕ччя- Шевченка, Франка, Л.Укра╖нка, коли ма╓мо ╖х твори, той самий "Кобзар", в╕дома ╖х б╕ограф╕я, нав╕ть радянська влада, яка б хот╕ла викинути ╖х твори на см╕тник л╕тератури ╕ викреслити ╖х пр╕звища, але все одно не змогла, оск╕льки авторитет цих письменник╕в в народ╕ був дуже впливовим нав╕ть п╕сля ╖х смерт╕; а народ наш сьогодн╕ зам╕ню╓ сво╖м голосуванням видатих авторитетних людей на як╕сь в деяк╕й м╕р╕ м╕ф╕чний персонаж.
Я читала статтю, що Куликовська битва у 1380р зак╕нчилася поразкою ╕ розгромом русич╕в, а не перемогою взагал╕. ╤стор╕я тих час╕в в основному в╕дома з╕ спогад╕в Нестора Л╕тописця, а рад. влада й т╕ спогади споплюжила в шк╕льних п╕дручниках. Тому Великим Укра╖нцем робити людину стародавнього пер╕оду, який ╓ багатопоглядним, суперечливим для р╕зних ╕сторик╕в- просто абсурд.
Iwanko
Пов╕домлень:
2717
19.05.2008 8:22
Лена, я понимаю что вас колдырит, как старика Ромуальдыча от портянки, от понимания того что самый великий Человек живший, правивший, творивший и побеждавший на нашей земле - Русский.. хехехе.
Но не сходите с ума от злости - не поможет.
Мой друг - Путин
Gero
Пов╕домлень:
1688
19.05.2008 8:37
З огляду на скандинавське походження княжо╖ династ╕╖ Рюрикович╕в, можна в╕днести князя ╕ до ВЕЛИКИХ ШВЕД╤В:)
У всякому раз╕, в його часи р╕дна ╤ванку Москва була глухим угроф╕нським селом серед бол╕т ╕ л╕с╕в
Читаю лише конструктив. Хамство ╕ матюки на╖вного гомосексуального психопата vote , буйнобожев╕льного ол╕гофрен╕чного иванка та ╕ншого обд╕леного кацапомоскалья ╕гнору╓ться:)
Iwanko
Пов╕домлень:
2717
19.05.2008 9:07
У всякому раз╕, в його часи р╕дна ╤ванку Москва була глухим угроф╕нським селом серед бол╕т ╕ л╕с╕в
Смотри, дроздофил обкуренный, Россия в 28 раз!! больше Украины. Задумайся если есть чем. Москва была селом, а Новгород, Псков, Смоленск, Ростов, Суздаль процветали.
Мой друг - Путин
Iwanko
Пов╕домлень:
2717
19.05.2008 9:08
З огляду на скандинавське походження княжо╖ династ╕╖ Рюрикович╕в, можна в╕днести князя ╕ до ВЕЛИКИХ ШВЕД╤В:)
Тогда Мазепа - великий ПОЛЯК, а Бандера - РУМЫН
Мой друг - Путин
Gero
Пов╕домлень:
1688
19.05.2008 9:38
Россия в 28 раз!! больше Украины.
А розм╕р держави ма╓ значення для добробуту ╖╖ громадян?:)) А ще б╕льша твоя Гондурас╕я в╕д Швец╕╖, а тим б╕льше в╕д Швейцар╕╖:)))))
Читаю лише конструктив. Хамство ╕ матюки на╖вного гомосексуального психопата vote , буйнобожев╕льного ол╕гофрен╕чного иванка та ╕ншого обд╕леного кацапомоскалья ╕гнору╓ться:)
Gero
Пов╕домлень:
1688
19.05.2008 9:40
╤ванку, а правда, що ти з п╕дл╕ткового хамуватого в╕ку ще не вижив:))? Чи то тебе спермотоксикоз на хамства кида╓?:)))
vote
Пов╕домлень:
2781
19.05.2008 10:02
нав╕ть радянська влада, яка б хот╕ла викинути ╖х твори на см╕тник л╕тератури ╕ викреслити ╖х пр╕звища, але все одно не змогла, оск╕льки авторитет цих письменник╕в в народ╕ був дуже впливовим нав╕ть п╕сля ╖х смерт╕; а народ наш сьогодн╕ зам╕ню╓ сво╖м голосуванням видатих авторитетних людей на як╕сь в деяк╕й м╕р╕ м╕ф╕чний персонаж.
Лена
, Вы несколько преувеличиваете значение "радянськой влады". Как и сейчас, так и тогда, были марши не согласных и протесты против существующего режима. "Кобзарь" Шевченка по-моему никто не запрещал(по крайней мере в мое детство, хотя и совсем не много застал СССР). На мой взгляд фигура Шевченко не стала отнюдь менее величественной из-за его 4 места. Я уже писал, что Шекспир тоже не первый, но при этом Шекспир, так и остался Шекспиром. Лично для меня загадка, как Богун мог остаться на 85 месте, в то время, как Хмельницкий вошел в топ-10, хотя благодаря Богуну Освободительное Движение одержало не одну стратегическую победу и именно Богун не прекратил своей борьбы за независимость Украины после 1654г. Фигура Ярослава Мудрого в качестве самого Великого доказывает лишь то, что мы украинцы готовы к осознанию себя частью великой истории наших предков.
Зачем устраивать "Гвалт!" из победы нашего предка и сравнивать того, кто жил около 1000 лет тому назад с его потомками?
Геро отдыхает хорошо и не мешает никому покидая нас нажав на машинку...
alegarf
Пов╕домлень:
555
Сайт:
stihi.ru/avtor/alegarf
19.05.2008 16:15
милок, а Ваш духовно богатый седалищный нерв выдержит мою диалектическую порку Вашего сознания, отрок Алегарф?
Перефразируя одного средневекового мыслителя и астронома, коим являлся всем известный Гийяс Ад Дин Абу Аль Фахт ибн Ибрагим Хайям Нишапури, уж лучше жить в голодной и холодной Украине, чем приниматься за воплощение идеи возрождения Киевской Руси вместе с такими неисправивыми лицемерами, как вы,
vote
!
Ну что, будем и дальше понтоваться или, может, дело говорить?
РУСИЧИ ВСЕХ СТРАН, ОБЪЕДИНЯЙТЕСЬ!
«
<-
<
10
11
12
13
14
>
»