Великие Украинцы
ИНТЕР
рос
укр
В╕део
генеральний спонсор
Новини
Про проект
Концепц╕я проекту
Ведуч╕ проекту
Команда проекту
TOP 11-100
Голосування
Телеформат
Постат╕
Адвокати
╤нш╕ Велик╕
FAQ
Точка зору
Форум
Зворотний зв'язок
Партнери
Тема

Правила форуму
В╕та╓мо, гостю
Вх╕д
Ре╓страц╕я
Форум
»
Про проект
»
Постат╕
»
Нестор МАХНО - Наш Великий Укра╖нець
»
«
<-
<
13
14
15
777
Пов╕домлень:
9
Нестор МАХНО - Наш Великий Укра╖нець
(Ск╕льки легенд ╕ передань, п╕сень складено про Нестора Махна ╕ його Революц╕йну Повстанську Арм╕ю )
13.11.2007 19:08
Пов╕домлень:
149
Перегляд╕в:
6243
В╕н сказав це дев'яносто рок╕в тому, але його ╕де╖ актуальн╕ сьогодн╕. В╕н помер с╕мдесят рок╕в тому, на чужин╕, у далин╕ в╕д друз╕в ╕ однодумц╕в, в╕дкинутий ╕ розгромлений, п╕дозрюваний ╕ пересл╕дуваний, не визнаний сучасниками...
Поганий в╕н, чи добрий? Бандит чи визволитель? Його арм╕я в 20-му роц╕ нараховувала понад 80 000 багнет╕в. Його боялися й використовували... Не в╕н в╕в за собою людей – вони обрали його й п╕шли в╕дстоювати свою свободу, дов╕ряючи йому як стратегу й ╕деологу.
Людям набридли гасла й об╕тниц╕ кожного нового представника влади, а за ними терору й насильства, продрозверстки та грабеж╕в... Народ прагнув зв╕льнення, ╕ вибрав ╕де╖ Нестора Махна.
Земля селянам, заводи роб╕тникам!
Смерть буржуям та ╖хньому кап╕талу!
Вся влада радам на м╕сцях!
Зв╕льнення роб╕тник╕в - справа рук самих роб╕тник╕в!
В╕н н╕чого не об╕цяв. В╕н просто сказав: Хочете волю? - Бер╕ть ╖╖! ╤ в╕н керував рухом за зв╕льнення. Ун╕кальний стратег, практик партизанського руху, в╕н призивав п╕д сво╖ чорн╕ прапори вс╕х, хто прагнув свободи! В╕н воював ╕з Ден╕к╕ним на Дону, проти Врангеля в Криму. Його в╕йська першими перейшли Сиваш.
Його намагалися залучити на свою сторону ╕ б╕льшовики, ╕ б╕логвард╕йц╕, об╕цяючи вс╕ляк╕ свободи та поступки. ╤ щоразу п╕сля того, як в╕н допомагав досягти переваги в боротьб╕ – його зраджували, тому що його ╕де╖ та прагненн╕ до вол╕ не влаштовували н╕ тих, н╕ ╕нших. В╕н жив у боротьб╕, в╕н боровся... Його зраджували й пересл╕дували... В╕н помер у вигнанн╕.
Але ск╕льки легенд ╕ передань, п╕сень складено про Нестора Махна ╕ його Революц╕йну повстанську арм╕ю. Не менше, н╕ж вигадок ╕ наклеп╕в, як╕ вже 80 рок╕в поширюються про нього.
Його ╕де╖ живуть, ╕ гордо майорить над нами його чорний стяг ╕з в╕рним гаслом:
Смерть вс╕м, хто на перешкод╕ здобуття в╕льност╕ трудовому народу!
http://bratstvo.info/bratstvo-text-9772.html
Востанн╓ зм╕нено: користувачем
777
Gero
Пов╕домлень:
1742
24.12.2008 19:11
В моем конкретном случае, вспомни когда это я тебя провоцировал?
Наводити день ╕ пост коли це в╕дбувалося)? Для чого?:)Це в садочку дитячому так виясняють "а в╕н перший , а в╕н у мене...╕ т. д". Якщо ти в╕д мене бачив агрес╕ю, то вона була лише у в╕дпов╕дь.
Читаю лише конструктив. Хамство ╕ матюки на╖вного гомосексуального психопата vote , буйнобожев╕льного ол╕гофрен╕чного иванка та ╕ншого обд╕леного ╕ звиродн╕лого кацапомоскалья ╕гнору╓ться:)
Gero
Пов╕домлень:
1742
24.12.2008 19:24
Мне показалось, что я очень долго игнорировал твои немотивированные выпады в мою сторону, а ты никак не мог успокоиться.
Ну невмотивован╕ ╕ неадекватн╕ тут лише представники твого табору. Я занадто сито живу щоб бути невмотивованим:)До реч╕, порадь, що вважати схроном... 8-ми к╕мнатний особняк чи 4-ри к╕мнатну квартиру з ╓вроремонтм)???
Якщо на форум╕ нема╓ з ким тоб╕ нормально подискутувати - нав╕йщо
На щастя форум не ╓ чи╓юсь монопол╕╓ю:)+ не мен╕, а тоб╕ ╕ тво╖м друзям до нормально╖ демократично╖ дискус╕╖ привчатися треба:)
Читаю лише конструктив. Хамство ╕ матюки на╖вного гомосексуального психопата vote , буйнобожев╕льного ол╕гофрен╕чного иванка та ╕ншого обд╕леного ╕ звиродн╕лого кацапомоскалья ╕гнору╓ться:)
anarchyst
Пов╕домлень:
1803
24.12.2008 22:27
що вважати схроном... 8-ми к╕мнатний особняк чи 4-ри к╕мнатну квартиру з ╓вроремонтом)???
Это по непрямым методам исчисления считать признаками коррупции. Сотрудник ВУЗа на такую недвижимость в городе-миллионнике не может ни заработать, ни взять кредит.
Ну невмотивован╕ ╕ неадекватн╕ тут лише представники твого табору.
Ну, вот и поговорили. Не задался разговорчик.
Дальше, будьласка, в режиме монолога, у меня вопросов к обсуждению не осталось.
Этот пост содействует делу Света. Одобрен Ночным Дозором Днепропетровска.
anarchyst
Пов╕домлень:
1803
24.12.2008 22:43
Геро писал:
Взагал╕ -то, будь-який нав╕ть самий елементарний д╕алог почина╓ться там, де ╓ моратор╕й на хамство:) Чи здатн╕ опоненти на таку просту р╕ч?:))
не мен╕, а тоб╕ ╕ тво╖м друзям до нормально╖ демократично╖ дискус╕╖ привчатися треба
Дн╕пропетровський антихрист його на сво╖й шкур╕ ╕ кишен╕ вже в╕дчути встиг:)
твоя ж╕нка тоб╕ роги з л╕карем ставила перед тим як в╕д тебе п╕ти
Это к Энди
Це ти особисто ╕ ╓ Богом ╕нтел╕гентност╕ ╕ д╕алогу:)???
Это ко мне
Взагал╕-то, хамити ╕ на особистост╕ переходити почав аж н╕як не я. Так що все екв╕валентно ваш╕й свавол╕.
Для чого?:)Це в садочку дитячому так виясняють "а в╕н перший , а в╕н у мене...╕ т. д". Якщо ти в╕д мене бачив агрес╕ю, то вона була лише у в╕дпов╕дь
невмотивован╕ ╕ неадекватн╕ тут лише представники твого табору
Этот пост содействует делу Света. Одобрен Ночным Дозором Днепропетровска.
Iwanko
Пов╕домлень:
2783
25.12.2008 1:12
Москальонишу Анд╕ суть життя лише в пам"ятниках-╕долах:))) Воно ╕ не дивно для ╖хньо╖ сут╕ прим╕тивно╖-- для них потр╕бен ╕дол для поклон╕ння.
Германофил, ты опять пукнул в лужу. Украина при Ющенко стала
ПЕРВОЙ В ЕВРОПЕ ПО ВЫДЕЛЕНИЮ СРЕДСТВ НА СТРОИТЕЛЬСТВО ПАМЯТНИКОВ!
После импичмента, сразу под трибунал. Ющер враг народа и казнокрад!
Мой друг - Путин
Gero
Пов╕домлень:
1742
26.12.2008 12:18
Ну ╕? На вашу спесиву приховану ╕ неприховану хамуват╕сть екв╕валентн╕ в╕дпов╕д╕. Тим б╕льше, що ви в╕дразу хамите, коли про невиг╕дне вам заговорити:)
Анарх╕стовичу, а що ж ти СВОЮ ╕стерику не наводиш на тему мо╓╖ байдужост╕ до тво╖х футбольних ╕нтерес╕в ╕ 2012 року:))? Не ц╕кавить мене футбол ╕ взагал╕ цей заказушний "профес╕йний спорт" з букмекерськими конторами ╕ лохами-фанатиками:))Тебе наприклад, теж певн╕ теми не ц╕кавлять:)) I мен╕ особисто це ф╕олетово:)) А тепер подивися збоку сам на свою толерантн╕сть, витримку d ntvs ghj Euro-2012 :)))
Я тоб╕ колись гарантував, що тв╕й фанатизм ╕ неуважн╕сть тебе у сумну статистику заведе. Гарантував. Так ╕ сталося. Моя фотка в нет╕ виставлена мною не просто так. Сам╕ себе ви (ти ╕ тво╖ друзяки) п╕дписали на те, через що розб╕йники колись десятою дорогою оминали ма╓ток мо╖х предк╕в. Quiquid latet, apparebit.
Nil inultum remanebit.
150769
Пов╕домлень:
1329
26.12.2008 14:07
Геро
Я так само вболиваю и за Днипри и за Карпаты и за Оболонь и за Черноморець. Не треба переводыты диалг в тему
-Куме,а шовы чылы про Евро 2012 Да ничого.
-Сука моя ,вчроа здала 10.00.Як бы знав шо буде по 2012-отпыздыв.
Я ярый антисавэтчик и антикамуняка.Этим все сказано.
Gero
Пов╕домлень:
1742
29.12.2008 18:11
Я так само вболиваю и за Днипри и за Карпаты и за Оболонь и за Черноморець.
Вбол╕вати коло т╓л╕ка то одне , а носити в контору ставки ц╕лком ╕нше ╕ смаки сво╖ нав"язувати зов╕с╕ ╕нша пара калош╕в)))Це в же було колись-- ╓дин╕ для вс╕х смаки, ╓дина схвалена цензурою музика, л╕тература, к╕но ╕ т. д ╕ тп.)
А про ╓вро 2012... хто п╕дписався п╕д роботою, нехай ╕ за п╕дписане ╕ працю╓. Те, п╕д чим я п╕дписався. я виконав чесно:)
Leont
Пов╕домлень:
3
02.01.2009 21:33
Нестор Махно - як великий укра╖нець у сенс╕ етносу - це може бути допустимо, але н╕ у якому раз╕ як велика особа у сенс╕ творця укра╖нсько╖ нац╕онально╕ держави - тут безумовною осбист╕стю, яка дала поштовх для нац╕онального самоусв╕домлення ╓ Богдан Хмельницьций - творець першо╖ укра╖нсько╖ держави, а не проплачений табачниками Ярослав, що народом званий Хромим, а сам же себе вел╕в кликати Соф╕╓ю, тобто не просто Мудрим, а Мудр╕стю Бож╕╓ю. Пагано, що проект ск╕нчився так швидко поки народ не прозр╕в, добре що проект пробудив ╕нтерес у сусп╕льства до сво╓╖ ╕стор╕╖. Це хороша наука: укра╖нц╕, будьте пильн╕шими!!!
«
<-
<
13
14
15